Constanța, cel mai mare port de cereale din Europa

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 octombrie 2014

constanta port 1

Portul Constanţa, cu o istorie care datează din secolul VI înaintea erei noastre, devine cel mai mare centru nodal pentru transporturile de cereale din Europa, într-o piaţă mondială a grâului de 4,2 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Cantitatea de cereale care a trecut prin portul Constanţa până la sfârşitul lunii august a fost cu 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi până la sfârşitul acestui an, va depăşi nivelul anului trecut, a declarat purtătorul de cuvânt al portului, Monica Velicu, scrie Mediafax.

Cargill, cea mai mare companie privată din Statele Unite, şi compania Transport Trade Services au finalizat în luna august o investiţie de 15 milioane de euro în terminalul de cereale Canopus Star din portul Constanţa, care a dublat capacitatea acestuia de la 50.000 de tone la 110.000 tone.

 

Număr record de vase

În 2013, transportatorii au trimis un număr record de 533 de vase în portul Constanţa, în creştere cu 21% faţă de anul precedent, potrivit datelor portului.

Creşterea producţiei de cereale din România, Bulgaria şi Ungaria şi construcţia unor noi silozuri şi terminale pentru manipularea livrărilor către Egipt au propulsat portul Constanţa înaintea portului Rouen din Franţa, ca principal centru nodal al cerealelor în Europa.

În primele opt luni ale acestui an, prin portul Constanţa au trecut 9,5 milioane de tone de cereale, cu 30% mai mult faţă de intervalul similar din anul trecut, iar volumul din acest an va depăşi recordul de 15,3 milioane de tone consemnat în 2013, a spus Velicu.

Exporturile de cereale care au avut loc anul trecut prin portul Constanţa au fost de 8,7 milioane de tone, peste nivelul de 5,389 milioane de tone din 2012.

Portul Rouen din Franţa a exportat 7,35 milioane de tone de cereale în 2013, comparativ cu 5,45 milioane de tone în 2012.

„Exporturile de cereale ale României vor continua să crească. Este o regiune cu multe bogăţii naturale”, a declarat Peter Beerents, director general al Cibus Farmland Club, companie olandeză de consultanţă în domeniul agricol.

Majoritatea cerealelor livrate din portul Constanţa sunt destinate ţărilor din Orientul Mijlociu, iar traderii beneficiază de numărul mare de nave care caută contracte de transport.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!