Constanţa a ratat Liga Campionilor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2014

549 hcm constantaCampioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a fost învinsă de turcii de la Beşiktaş cu 34-25 într-un meci decisiv de accedere în grupa Ligii Campionilor, ratând calificarea.

Am spus în numerele noastre trecute că HCM Constanţa nu mai are banii din sezonul trecut, iar primul efect al acestui lucru s-a văzut în Liga Campionilor. Echipa lui Zvonko Sundovski a pierdut cu 34-25 în faţa echipei Turce Beşiktaş Istanbul, într-un meci decisiv pentru calificarea în grupele competiţiei. HCM a ratat calificarea pentru al doilea sezon consecutiv, în timp ce turcii au ajuns în premieră în grupe, după alte şapte tentative irosite. Constanţa continuă aventura europeană în Cupa EHF, în timp ce Beşiktaş va evolua în grupă cu FC Barcelona, KIF Kolding, Alingsas, Wisla Plock şi Flensburg.

Confruntată cu probleme financiare înaintea sezonului, „marinarii” au găsit resurse la Consiliul Local Constanţa pentru a începe sezonul. O calificare în grupele Ligii Campionilor ar fi încurcat, însă, mult echipa, din punctul de vedere al cheltuielilor, clubul neavând certitudinea că ar fi făcut faţă. HCM ar fi avut cel puţin cinci deplasări în străinătate, dar şi obligativitatea de a evolua la Bucureşti meciurile de acasă, în condiţiile în care sala din Constanţa nu este omologată de EHF pentru meciuri din Liga Campionilor. Acesta este şi unul din motivele pentru care HCM n-a mai avut ca obiectiv principal accederea în grupele Ligii Campionilor, iar rezultatul cu Beşiktaş nu mai pare atât de surprinzător.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!