Consul roman la Bristol

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 31 decembrie 2013

Diplomatul roman Razvan Constantinescu a fost numit consul al Romaniei in orasul Bristol din sud-vestul Angliei, informeaza BBC si presa locala britanica in 30 decembrie. Numirea a avut loc exact in momentul in care autoritatiile britanice se pregatesc sa ridice restrictiile impuse pe piata muncii britanice pentru romani si bulgari, cu incepere de la 1 ianuarie, se comenteaza in articolele mentionate.

Politicianul roman a declarat jurnalistilor britanici ca, in calitate de consul al Romaniei la Bristol, va incerca sa contribuie la imbunatatirea relatiilor de afaceri dintre Romania si Marea Britanie si va milita pentru stabilirea unei curse aeriene directe intre Bristol si tara sa natala.

„Ma indoiesc ca va exista o invazie romaneasca in Regatul Unit, asa cum sustin ziarele britanice”. Romanii care au dorit sa vina in Marea Britanie pentru a munci sau pentru a isi incepe propriile afaceri au facut-o deja”, a spus Razvan Constantinescu, citat de BBC.

Aproximativ 1.000 de romani traiesc in prezent in Bristol, conform publicatiilor britanice care apar zilnic in localitate.

Ambasada Romaniei la Londra si Ministerul Afacerilor Externe nu au transmis pana in prezent informatii cu privire la numirea lui Razvan Constantinescu ca si consul la Bristol.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Consul roman la Bristol”

  1. stancu smaranda Spune:

    Un zbor direct este ffff necesar între București spre bristol sunt fff mulți romani în zonă aceea și ar ff eficienta și rentabila

Spune-ti si tu parerea!