Consulatul vă răspunde

Articol publicat in sectiunea Consulat pe data 16 octombrie 2011

Am răspuns pozitiv inițiativei redactorilor de a înființa această rubrică în paginile Diasporei și sperăm să vă oferim, cu sprijinul dumnealor, informații la zi pe temele de interes pentru care există întrebări din partea dumneavoastră, a cititorilor.

Secția Consulară a Ambasadei dorește să vină astfel în întâmpinarea solicitărilor cititorilor Diasporei și să asigure prin intermediul paginilor acesteia o cât mai bună informare a cetățenilor români aflați în Marea Britanie, cu privire la serviciile consulare pe care le prestează: pașapoarte, documente de călătorie provizorii, certificate de stare civilă, acte notariale – procuri, declarații.

Secția Consulară acționează în Marea Britanie în conformitate cu prevederile cadrului normativ bilateral în vigoare între cele două state și în conformitate cu prevederile legii române – ale legilor speciale care reglementează diferitele categorii de servicii consulare pe care le prestează, precum: Legea nr. 36/1995 a notarilor publici și a activității notariale, Legea nr. 248/2005 privind libera circulație a cetățenilor români în străinătate, Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Vom încerca în numerele viitoare să răspundem la întrebările dumneavoastră și să vă oferim explicații pe teme consulare în conformitate cu legislația română în vigoare.

 

Un nou program de lucru cu publicul la Secția Consulară

a Ambasadei României la Londra

Începând cu 1 septembrie 2011, pentru a răspunde mai bine solicitărilor de servicii consulare ale cetățenilor români care se adresează Secției Consulare a fost identificată o nouă formulă pentru programul de lucru cu publicul.

Programul a fost restructurat ținând cont de sugestiile primite din partea cetățenilor români care s-au adresat Secției Consulare, în special pentru a scurta timpul de așteptare în sală și pentru ca fluxul de lucru cu publicul să fie adaptat principalelor categorii de servicii consulare solicitate – pașapoarte, titluri de călătorie, certificate de stare civilă, procuri/declarații (acte notariale).

S-a ținut cont în special de fluctuația numărului de solicitări depuse de cetățenii români, întrucât este cunoscut faptul că, în perioada verii și a sărbătorilor, cetățenii români aflați în Marea Britanie se deplasează în România pentru a-și vizita familia sau invers – se deplasează pentru rațiuni de vizită/turism în Marea Britanie.

Programări vor fi în continuare efectuate numai pentru anumite segmente ale activității – pașapoarte și acte de stare civilă (certificate). Din experiența înregistrată până în prezent, programările pentru pașaportul românesc se întind pe maxim o lună de zile de la momentul prezent.

Secția Consulară a efectuat programări la cererea cetățenilor români întrucât majoritatea invocă faptul că trebuie să-și ia o zi liberă de la serviciu și trebuie să știe exact când să se prezinte la Secția Consulară. În plus, unele persoane au de parcurs distanțe mari pentru a ajunge la Londra.

Cererile de certificate de stare civilă se depun între orele 09:00-13:00, iar certificatele se eliberează de regulă în regim de urgență în aceeași zi între orele 15:00-16:00. Acest segment se menține neschimbat.

Imposibilitatea procesării pe loc a actelor notariale a determinat ca pentru acest segment de activitate programul să fie împărțit astfel: 09:00-13:00 preluare documente; 13:00-15:00 procesare documente; 15:00-16:00 eliberare documente. Pentru această categorie de servicii consulare, cu noua formulă se va reduce timpul de așteptare în sală – principalul inconvenient invocat din partea solicitanților.

Fluxurile de vize și cetățenie au fost separate întrucât la misiune nu se înregistrează un număr mare de solicitări de acest tip.

De asemenea, se menține separarea fluxului de eliberare de pașapoarte (documentele care sunt trimise din România) – vinerea – , nu interferează cu preluarea cererilor de pașapoarte pentru a evita timpul de așteptare ridicat.

Autor articol: Consulatul Romaniei la Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!