Consumăm produse „de mâna a zecea”

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 8 aprilie 2016

„România este o piață de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“, a afirmat tranșant ministrul agriculturii, Achim Irimescu, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

„Aici este o piață în care importatorii se orientează și aduc produse la sfârșit de termen de valabilitate sau chiar depășit. În România salamul se spală cu oțet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-și face datoria, ANPC-ul nu și-o face. Alții controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alții?“, a spus ministrul Irimescu, în interviul pentru Ziarul Financiar.

Ajuns ministru în urma protestelor de stradă, odată cu instaurarea guvernului tehnocrat, Irimescu nu este străin de ce se întâmplă în România.

La Bruxelles, de unde vine, ocupa funcția de șef al secției de agricultură, la Reprezentanța Permanentă a României la UE. A fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii (2012-2014), consilier al ministrului agriculturii între 1990 și 1998. Un om care știe deci ce spune atunci când afirmă că importurile sunt de slabă calitate pentru că România este considerată „o piață de mâna a zecea“, comentează Ziarul Financiar.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!