Consumatorii, urmariti de Google

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 noiembrie 2013

Urmarirea persoanelor in mediul online este un subiect controversat, insa se pare ca Google testeaza un sistem care urmareste oamenii in lumea reala. Potrivit Daily Mail, mecanismul testat de Google urmareste persoanele aflate la cumparaturi pe arterele principale dintr-un oras, transmite Mediafax.

Sistemul foloseste locatia persoanei pentru a putea determina in ce magazin se afla, pentru ca apoi sa verifice daca persoana respectiva a cautat o reclama a magazinului respectiv in mediul online inainte de a merge la cumparaturi. Google castiga aproximativ 100 milioane de dolari intr-o singura zi prin vanzarea reclamelor (Google Ads) catre afaceri online, arata statistici recente citate de cotidianul britanic.

Dispozitivul de urmarire va tine evidenta ratelor de conversie din mediul online atunci cand utilizatorul acceseaza o reclama in mod direct sau cand viziteaza un site prezentat intr-o reclama.

Google poate accesa deja anumite informatii despre utilizatori prin propriile aplicatii, precum versiunea pentru mobil a browser-ului Chrome, Google Maps, Gmail si Google+.

Sistemul testat de Google functioneaza in felul urmator: daca utilizatorii au serviciile de localizare activate („Location Services”) si au deschisa, in acelasi timp, una dintre aceste aplicatii in timp ce fac cumparaturi pe o artera principala a orasului, Google poate depista locul exact in care se afla. Precizia operatiunii creste, de exemplu, daca un client acceseaza serviciul Wi-Fi al unei companii.

Tag: Google, reclame


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!