Consumul de alcool în rândul minorilor, îngrijorător

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 decembrie 2015

Consumul de alcool în rândul minorilor este îngrijorător în România, în condițiile în care patru din zece adolescenți români au consumat alcool cel puțin o dată în viață, iar majoritatea au cunoștințe limitate asupra efectelor pe care consumul de alcool îl are asupra sănătății lor fizice și mentale.

Declarația îi aparține lui Florin Rădulescu, președintele Asociației Spirits România. Potrivit UNICEF, 42% dintre minorii români cu vârste cuprinse între 10-18 ani au consumat alcool cel puțin o dată, procentul fiind mai mare în rândul băieților și în rândul minorilor din mediul urban.

Un raport al Agenției Române Antidrog a arătat că vârsta medie la care românii încep să consume alcool este de 14 ani, 10% dintre cei intervievați declarând că au început să consume alcool la mai puțin de 14 ani și peste 30% între 15 și 19 ani.

Majoritatea adolescenților consideră că este normal să consume alcool și nu au nicio idee asupra consecințelor alcoolului asupra organismului lor, potrivit unui alt studiu realizat de Strategies Research&Business Consulting, la solicitarea Asociației Spirits România.

„Singurele riscuri asociate consumului de alcool, identificate de aceștia, au fost accidentele sau dependența de alcool, deci majoritatea nu conștientizează că alcoolul are efecte mult mai grave asupra organismului lor decât asupra organismului unui adult și nu știu care sunt acestea”, a declarat Rădulescu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!