Continuă circul la Federația de Box

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 august 2014

546 vasile catea

Vasile Câtea, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, şi preşedintele Leonard Doroftei s-au criticat reciproc prin intermediul unor declarații oferite agenției naționale de presă. Acestea vin pe fondul problemelor organizatorice apărute în ultima vreme la federație.

„Am avut acum 2 săptămâni o şedinţă de Birou Federal, convocată de preşedinte. Am aflat că preşedintele nu a putut veni. Din nefericire, nu a răspuns nici la telefon. A doua zi era urgenţă de grad zero, era ultima zi când puteam obţine autorizaţia de participare la acest Campionat European de junioare şi tineret de la Assisi şi am mers la preşedinte într-o formaţie ca să fie Birou Executiv.

A fost o replică după care mi-a îngheţat sângele în vene. A spus că îşi asumă responsabilitatea în calitate de preşedinte ca fetele să nu meargă la Europene. Băieţii au ratat un turneu în Serbia, este vorba de Feri Vaştag cu o echipă de la tineret, cu sportivi de la cele două centre olimpice, Brăila şi Galaţi. Lotul de tineret a ratat această deplasare ca urmare a nesemnării documentelor şi scoaterii banilor din bancă, toate procedurile care trebuiau făcute. Am mers deci la Ploieşti, Doroftei a semnat documentele pe picior, cum se spune, în ultima zi pentru Europene. Aşa am reuşit să prindem ultimul tren la acest Campionat European”, a afirmat Vasile Câtea.

Vasile Câtea a mai spus: „Dacă vreţi declaraţia preşedintelui, el a spus «Aşa au vrut muşchii mei, să vă arăt că nu faceţi nimic fără mine ca preşedinte». Instituţia preşedintelui are prerogativele ei, dar are şi obligaţii. Eu am încercat să scot în faţă obligaţiile, nu doar competenţele şi putinţa de a face sau nu face ceva.

Ordonatorul principal de credit este preşedintele. Nu se mişcă nici un ban fără semnătura preşedintelui. Este foarte adevărat, dar în spatele acestei puteri de a semna sunt şi foarte multe responsabilităţi. Eu cred că se joacă cu ele şi asta ne poate costa enorm de mult. Ne întrebam în Italia pentru ce să pierdem bucuria performanţelor, ce vină aveau aceste fete care au muncit, s-au dăruit, cluburile şi federaţia care au cheltuit bani. Să aibă soarta lotului de tineret? În ziua în care trebuiau să plece, au aflat că nu mai pleacă. Să ne gândim la sportivii care s-au pregătit, au slăbit să facă categoria etc.”, a declarat el.

Vasile Câtea mai este de părere că „Leonard Doroftei nu a făcut niciun proiect pentru Federaţia Română de Box şi nu a susţinut niciun proiect. La alegerea preşedintelui, m-am retras şi am crezut că facem echipă, dar după alegere, Leonard Doroftei nu a mai colaborat cu noi.”

De asemenea, așa cum îl știm, Leonard Doroftei nu s-a lăsat nici el mai prejos, spunând că vina pentru ratarea turneului din Serbia îi aparţine lui Feri Vaştag, un mai vechi adversar al său: „Nu este vina mea, este vina lui Francisc Vaştag. Putea să mă sune, să îmi spună să semnez. Din cauza asta n-au plecat. Este cineva care vrea răul, să fiu eu prost. Trebuie să facem ceva pentru box, să creştem o generaţie nouă, tânără puternică. Dacă vă amintiţi, cu câţiva ani în urmă, tot Câtea era la conducerea unei delegaţii în America, când au fost prinşi sportivii la furat”, a punctat Doroftei.

„Atunci când am fost ales preşedinte al Federaţiei de Box au spus că o să fim o echipă pentru a rezolva toate treburile. Leonard Doroftei nu a venit pe această poziţie nici ca deştept, nici că are bani de aruncat, nici că este superinteligent. Eu am venit să folosesc imaginea mea pentru box. Acum, boxul merge mai departe. A fost o reuniune a Biroului Federal care nu a fost anunţată de mine, cam de aici au plecat toate treburile. Leonard Doroftei munceşte în continuare, se duce în sălile de box, vorbeşte cu antrenorii din ţară, încearcă să schimbe ceva. Leonard Doroftei nu stă. Am fost la Piteşti, la Cluj-Napoca, nu stau degeaba, oamenii vă pot confirma acest lucru. Dacă vine sau nu vine, dacă este sau nu nesimţit… Am dat echipament antrenorilor de lot, tot ce au nevoie. Nu ştiu ce vrea Vasile Câtea să fac eu. Nu ştiu ce statut are el ca să îmi ceară mie socoteală. A fost o conferinţă de presă anunţată seara, cică să vin dimineaţă. Sunt şi eu un om care trebuie să muncesc pentru binele familiei, eu nu iau bani din federaţie şi nu trăiesc din federaţie. Trebuie să muncesc pentru banii mei”, a mai spus Doroftei.

Totodată, Doroftei s-a simțit dator să tragă un semnal de alarmă: „Am spus colegilor din federaţie că am nevoie de cineva să semneze lângă mine. Un om care stă în federaţie, care ştie. S-au eschivat cu toţi. Nu a vrut nici unul să semneze alături de mine. Atunci, mi-am pus un semn de întrebare, pentru ce nu? Pentru că am început să întreb de nişte bani, pentru ce s-au cheltuit? Pentru ce de la profit, avem acum o pagubă? Am devenit deranjant. Ei spun că nu am semnat, dar ia vedeţi, s-a întârziat vreun salariu în federaţie? Tot eu semnez şi pentru salarii”, a închis el discuția.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!