Contra ar putea avea patron iranian

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 9 octombrie 2014

553 cosmin contraGetafe este echipa care dispune de cea mai mică medie de suporteri în raport cu capacitatea stadionului pe teren propriu din ultimele două sezoane ale Primera Division, dar cu toate acestea ea reuşeşte să atragă un interes serios din partea oamenilor de afaceri care vor să cumpere clubul.

Deşi s-a duelat la retrogradare în sezonul care a trecut iar acum ocupă locul 14 în La Liga, cu doar 6 puncte după şase etape, Getafe ar putea fi cumpărată de un om de afaceri iranian, Hossein Hedayati. “Totul este de vânzare la Getafe, inclusiv preşedintele”, glumea în urmă cu puține săptămâni Angel Torres, patronul şi preşedintele echipei din suburbia Madridului, cel care l-a adus pe Cosmin Contra la echipa spaniolă.

Potrivit celor de la Marca, interesat pentru preluarea clubului la care antrenează Contra este iranianul Hossein Hedayati, un om de afaceri care are succes în domeniul oţelului şi care dispune de o avere cotată de Forbes la 2,5 miliarde de dolari. Cunoscut drept “Abramovici de Iran”, Hedayati este extrem de popular dar şi de controversat în ţara sa natală, însă este un mare pasionat de fotbal, investind la mijlocul deceniului trecut într-una dintre cele mai cunoscute și iubite echipe ale Asiei, Persepolis. Interesant mai este şi faptul că Hedayati a mai deţinut două echipe de fotbal, Steel Azin FC şi Malavan FC, dar nu a obţinut vreo performanţă remarcabilă cu nici una dintre acestea.

“Sunt interesat de ceva vreme să cumpăr o echipă din Spania şi am iniţiat un dialog cu patronul lui Getafe pe această temă. M-am oferit să cumpăr 51% din club, dar am suma necesară pentru a merge până la 55% din acţiuni”, a declarat Hedayati pentru presa iraniană.

Marca mai spune că participarea iranianului la clubul madrilen ar putea începe cu o majorare serioasă de capital, numai bună să ridice plafonul salarial de doar 18,7 milioane de euro, plafon din cauza căruia Getafe nu l-a putut folosi pe Pedro Leon, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, în primele etape din Primera.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!