Contra mai are nevoie de un punct

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 mai 2014

534 cosmin contraCosmin Contra trage aer de Primera în plămâni după a treia victorie cu Getafe, 1-0 acasă cu Sevilla, şi este aproape salvat de la retrogradare, fiind ajutat, însă, extrem de mult de jocul rezultatelor.

Cu Marica titular şi revenit după o  suspendare, formația lui Contra a fost agresivă din start, ceea ce nu miră, acesta fiind stilul antrenorului.

Cu gândul la finala Europa League de miercuri, Sevilla nu a evoluat cu cea mai bună garnitură a sa, lucru speculat de român. Marica a încercat o singură dată să șuteze, fără să nimerească poarta. Andaluzii au echilibrat treptat și emoţiile au apărut şi pentru gazde: Julio Cesar, reflex la şutul lui Marin. La pauză veştile dinspre rivale nu erau grozave: Getafe se păstra sub linia retrogradării.

Nici noroc n-a avut Contra. Capul lui Lacen, servit din corner, a nimerit transversala, iar Marica n-a putut relua în plasă! Apoi, Lafita a tras la colţ, Varas a reţinut. A fost preludiul deschiderii scorului: gol Escudero, cu un şut imparabil sub bară. Minutul 71. 1-0 şi Getafe o arunca pe Granada în Segunda.

La final a urcat chiar pe locul 16, după ce Betis a egalat-o a treia oară pe Valladolid! Contra a închis jocul, înlocuindu-l pe Marica în minutul 78. Betis l-a ajutat, întorcând la 4-3, şi, pentru a rămâne sigur pe prima scenă a Spaniei, echipa are nevoie de un egal cu Rayo.

39 de puncte are Getafe în clipa de față, fiind situată pe locul 16 (la egalitate cu Almeria), cu 3 puncte mai mult decât Valladolid şi Osasuna, aflate sub linia retrogradării.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!