Contra, probleme în China

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iulie 2015

591 contraCosmin Contra are probleme serioase la Guangzhou R&F. Antrenorul român are un singur succes în ultimele 13 etape şi a coborât pe 11, la 3 puncte de prima echipă care va retrograda. La finalul weekend-ului Guangzhou a cedat acasă, scor 2-4, cu Shandong Luneng.

O singură victorie în 13 etape, atât a adunat formația lui Cosmin Contra, antrenor care pare că nu reuşeşte să o redreseze pe Guangzhou R&F. Echipa care a terminat pe locul 3 în sezonul trecut în China se află la un pas de retrogradare. Blazaţi, plictisiţi, fără dorinţă de performanţă, jucătorii nu reuşesc să iasă din pasa proastă în care au intrat. Iar eşecul dur cu Shandong Luneng de duminică, scor 2-4, a dus echipa lui Contra în zona cu şanse serioase în hora retrogradării.

În acest moment, după 20 de etape Guangzhou e pe locul 11, cu 21 de puncte, doar trei peste Guizhou Renhe, echipa care e pe 15, primul retrogradabil. Pentru Contra urmează două deplasări, la Shijiazhuang, locul 7, şi la Liaoning, locul 14, dar şi meciul cu Jiangsu Sainty, echipa lui Dan Petrescu.

Trecând de asta, Dan Petrescu a remizat pe banca noii sale echipe, Jiangsu Sainty, 1-1 cu Changchun Yatai, şi e pe locul 8, cu 26 de puncte. Tianjin Teda, noua echipă a lui Tănase, a pierdut cu 4-3 cu Guizhou Renhe, însă fostul decar al Stelei nu a jucat nici măcar o secundă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!