Contra și Marica, eroi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 mai 2014

535 cosmin contra

Românii Cosmin Contra şi Ciprian Marica sunt eroii momentului pentru fanii lui Getafe. Geniul tactic al tehnicianului şi golurile decisive ale atacantului de 29 de ani în meciul câştigat cu Rayo Vallecano (2-1) au salvat de la retrogradare formația de la periferia Madridului, iar ambiţiile pentru sezonul următor sunt dintre cele mai serioase. Sau așa se anunță.

Aşa cum a precizat la conferinţa de presă de după jocul de duminică seară, Contra vrea ca în stagiunea următoare să se claseze cu Getafe în prima jumătate a clasamentului: „S-a văzut că Getafe merită să rămână în Primera. Vrem să facem o echipă puternică la anul şi să fim în primele 10 echipe ale campionatului.”

Performanţa reuşită de antrenorul român după numai 11 meciuri bifate pe banca lui Getafe a depăşit graniţele Spaniei. Fanii lui AC Milan, echipă la care Contra a evoluat în sezonul 2001-2002, au remarcat progresul ca antrenor înregistrată de „Guriţă” în ultimii 2 ani şi îl vor pe acesta pe San Siro. Cel puţin asta reiese dintr-o postare de pe Twitter a unuia dintre blogurile dedicate suporterilor „diavolului”: „În Spania, Cosmin Contra (azi antrenor) a salvat-o pe Getafe de la retrogradare. Aşa că să-l luăm noi”, se arată pe pagina de Twitter a site-ului ComunqueMilan.

Patru echipe a antrenat Cosmin Contra până în acest moment: Poli Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești și Getafe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!