Contribuabilii britanici – victimele criminalitatii informatice

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 aprilie 2009

Reprezentantii HM Revenue & Customs (HMRC), institutia finantelor publice britanice au descoperit o noua tentativa de frauda indreptata impotriva platitorilor onesti de taxe din Marea Britanie. Ei au fost instiintati cu privire la existenta unui fals website cu intentia obtinerii detaliilor personale ale platitorilor de taxe, informeaza site-ul guvernamental www.directgov.uk intr-un comunicat din 9 aprilie.

Autorii infractiunii au transmis mii de mesaje electronice in numele HMRC in incercarea de a-i induce pe acestia in eroare si a ajunge in posesia datelor lor personale. Oamenilor li se solicita sa trimita date confidentiale prin intermediul postei electronice sau prin intermediul unui website fantoma. Acest gen de activitate infractionala este cunoscuta in domeniul criminalitatii informatice sub denumirea de phishing.

Managerul departamentului de securitate din cadrul HMRC a explicat: „Aceste e-mailuri si website-uri sunt practic false si au fost concepute pentru a insela si a face victime printre platitorii de taxe. Fraudatorii cer potentialelor victime date cum ar fi parole de acces, codurile sau seriile cardurilor bancare. Asemenea mesaje sunt total diferite fata de cele care ajung la clienti prin posta electronica trimise de institutia noastra si care nu contin niciodata  astfel de solicitari.”

Comunicatul ii mai anunta pe cei care au devenit deja victimele acestor practici de phishing ca pot obtine detalii suplimentare despre modalitatile de protectie a datelor impotriva fraudelor informatice pe http://www.hmrc.gov.uk/security/spoofs.htm.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!