Controale mai aspre la Dover din aprilie

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora, Transport pe data 20 martie 2015

uk_Dover

Dacă acum multora dintre cei care trec pe la Dover pentru a traversa Canalul Mânecii li se face semn să meargă mai departe, fără a li se verifica actele de identitate, de luna viitoare, lucrurile se schimbă. Criticii se aşteaptă să fie haos, cozi lungi în trafic şi multe persoane frustrate.

Din aprilie 2015, autorităţile impun verificări suplimentare ale paşapoartelor, riscând să-i supere pe cei care pleacă în concedii şi avertizând că în zilele mai aglomerate cozile ar putea fi lungi şi de cinci mile. Ministrul pe Imigraţii, James Brokenshire, îi sfătuieşte pe călători să plece la drum mai devreme pentru a se asigura că prind vaporul sau trenul pentru care şi-au rezervat bilete.

Începând cu 8 aprilie vor fi verificate paşapoartele a milioane de oameni care pleacă din Marea Britanie prin porturi marine, aeroporturi şi staţii de tren.

Este cea mai mare schimbare în metodologia de verificare a paşapoartelor din ultimii 20 de ani. Noile reguli cer ca fiecare paşaport să fie scanat, să se creeze o înregistrare electronică, iar aceasta să fie transmisă Home Office-ului.

În noiembrie anul trecut s-a făcut o probă a noului sistem şi a avut ca rezultat dublarea timpului de aşteptare la graniţă. Criticii susţin că în zilele aglomerate din vară cozile din trafic s-ar putea întinde pe o distanţă de cel puţin cinci mile, de la Dover chiar până la Folkestone.

Măsura are ca scop identificarea străinilor care au depăşit perioada de şedere legală în Marea Britanie şi pentru a ajuta poliţia şi alte autorităţi de securitate de a găsi infractorii şi teroriştii. Din aprilie, controlul paşapoartelor de la ieşirea din ţară va permite Home Office-ului să înregistreze ieşirea din ţară a persoanelor.

Un reprezentant AA a declarat că există metode mult mai inteligente de a face acelaşi lucru, folosind tehnologie deja existentă la graniţele altor ţări.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!