Control la Mățel

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 16 octombrie 2015

601 matelUEFA a demarat o procedură de cercetare la Dinamo Zagreb, clubul la care joacă și Alexandru Mățel, după ce mijlocașul macedonean Arijan Ademi a fost depistat pozitiv la un control doping efectuat după meciul cu Arsenal, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Ademi (24 de ani) a fost integralist în meciul câștigat cu 2-1 în fața londonezilor, iar la final s-a numărat printre jucătorii selectați să dea probe pentru testul doping. Înainte să vină rezultatele, mijlocașul central a jucat și contra lui Bayern Munchen, în meciul câștigat de germani cu 5-0 cu o săptămâna înainte.

UEFA a refuzat să comenteze înainte să apară și verdictul probei B, dar a demarat o serie de cercetări la club și pe numele fotbalistului. Arijan Ademi riscă o suspendare de 2 ani dacă verdictul va fi același.

„De ani întregi, jucătorii noștri au fost supuși în mod regulat testelor doping după meciurile din cupele europene și din campionat și niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Trebuie să spunem că suntem surprinși de acest rezultat. Arijan Ademi a fost testat de șase ori în ultimul an și de fiecare dată rezultatul a fost negativ”, a scris clubul Dinamo Zagreb într-un comunicat oficial.

Coleg cu Ademi la Dinamo Zagreb, Alexandru Mățel era anunțat titular înainte de această veste la meciul echipei naționale a României cu Finlanda din penultima etapă a Grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016. 

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!