Copii români pierduți în Londra. Le-au cerut poliţiştilor bani de taxi şi McDonald’s

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 aprilie 2015

Trei copii români din oraşul britanic Nottingham au intrat într-o secţie de poliţie din Londra, dimineaţa devreme, cerând mâncare de la McDonald’s şi un taxi care să îi ducă acasă, după ce s-au rătăcit la aproape 200 de kilometri distanţă de casă, scrie Daily Mail.

Potrivit jurnaliştilor britanici, copiii, în varsta de 12, 14 şi respectiv 17 ani, au intrat într-o secţie de poliţie din Bishopsgate, din centrul Londrei, spunând că sunt români şi că trăiesc cu părinţii lor în Nottingham. Fără a avea bani sau acte de identitate la ei, au cerut poliţiştilor un taxi care să îi ducă acasă şi mâncare de la McDonald’s. În schimb, poliţiştii le-au cumpărat nişte sandvişuri de la o benzinărie din apropiere şi au chemat serviciile sociale, dar şi pe părinţi care au venit imediat pentru a-i lua acasă. Deocamdată, notează jurnaliştii, nu se cunoaşte cum au reuşit copiii să călătorească la Londra, mai ales fără ca părinţii lor să le observe lipsa. Detaliile despre neobişnuita vizită matinală a celor trei copii români la secţia de poliţie au apărut în urma unui mesaj pe Twitter al inspectorului Paul Clements.

————————————–

„Tură de noapte bizară. Ora 3 dimineața şi intră trei copii români din Nottingham, fără bani sau acte, cerând un taxi înapoi acasă şi McDonald’s.”

Inspectorul Paul Clements

————————————–

Cazul celor trei copii români care s-au rătăcit în Londra nu este singular. În urmă cu un an de zile, mai exact în ianuarie 2014, un român de 63 de ani s-a pierdut în capitala britanică. Nea Vasile a rătăcit atunci trei zile în Londra, până când a fost găsit. Bătrânul s-a pierdut în metroul londonez, după ce nu a reuşit să se urce în acelaşi metrou cu fiul său.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!