Copiii călătoresc gratuit cu transportul londonez

Articol publicat in sectiunea Transport pe data 15 mai 2011

Transportul londonez este ideal pentru familie, de vreme ce cei mici pot călători gratuit în marea majoritate a timpului. Există câteva cazuri în care cei mici au totuşi nevoie de propriul card Oyster. Pentru mai multe informaţii, puteţi apela la http://www.tfl.gov.uk/tickets/14312.aspx.

Zip este noua denumire a cardurilor Oyster emise pentru tineri, care le permit acestora să călătorească gratuit sau la preţuri reduse faţă de cele obişnuite.

 

Transportul londonez pentru cei sub 5 ani

Copiii sub 5 ani pot călători gratuit la orice oră cu metroul, trenul uşor Docklands (DLR), autobuzul, tramvaiul şi London Overground, atâta vreme cât sunt însoţiţi de un adult care dispune de un bilet de călătorie valid.

 

Transportul londonez pentru cei cu vârste între 5-10 ani

Copiii de până în 10 ani pot călători gratuit în autobuze, metrou, DLR, tramvaie şi London Overground atâta vreme cât sunt însoţiţi de un adult care posedă un bilet de călătorie valid. Alături de un adult pot călători gratuit un număr de până la patru copii. Cei între 5-10 ani, care călătoresc neînsoţiţi în metrou, DLR, London Overground vor avea nevoie de un card Oyster cu poză eliberat special pentru transportul gratuit al acestui segment de vârstă. Mai multe informaţii despre acest lucru puteţi obţine de la http://www.tfl.gov.uk/tickets/14554.aspx.

 

Transportul londonez pentru copiii între 11-15 ani

Cei între 10-15 ani pot călători gratuit în autobuze şi tramvaie şi la preţuri reduse în metrou, DLR şi London Overground, dacă dispun de un card Oyster cu poză destinat segmentului de vârstă pe care-l reprezintă.

Mai multe informaţii despre acest card puteţi afla de la http://www.tfl.gov.uk/tickets/14310.aspx.

 

Transportul londonez pentru cei peste 16 ani

Tinerii cu vârste de 16 şi 17 ani pot călători gratuit în autobuze şi tramvaie şi la preţuri reduse în metrou, DLR şi London Overground, atâta vreme cât dispun de un card Oyster cu poză destinat celor peste 16 ani.

Cei cu vârste între 16-18 ani, care locuiesc în Londra şi sunt angrenaţi în sistemul normal de învăţământ pot aplica pentru a obţine călătorii gratuite pe autobuze şi tramvaie.

Puteţi afla mai multe despre acest card de la http://www.tfl.gov.uk/tickets/14308.aspx.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!