Copiii lui Florin Barbu, dați definitiv spre adopție cuplului de homosexuali. Reprezentanții statului român, ignorați de instanțele englezești

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Justiție / Poliţie pe data 23 iunie 2016

Londra_Florin Barbu_greva foamei la CEDO

La începutul acestei săptămâni, la Londra s-a judecat de către o instanță a tribunalului de familie cazul familiei Barbu. Cele mai sumbre așteptări au fost confirmate pentru această familie, iar copiii au fost dați definitiv spre adopție unui cuplu de homosexuali. La proces a fost prezent și un reprezentant al statului român, senatorul Ben Oni Ardelean. Cu toate că acesta a prezentat o însărcinare emisă de Parlamentul României, inițial acesta nici măcar nu a fost lăsat să intre în sală.

Doi copii români sunt luați cu forța de statul englez, dați spre creștere și „educație” unui cuplu de homosexuali, iar în timpul procesului senatorul român Ben Oni Ardelean nici măcar nu a avut ocazia să ia cuvântul pentru a putea prezenta poziția statului român. Este o scenă incredibilă, mai ales că senatorul român nu a venit în nume personal, ci în numele statului român și cu o adresă semnată de președintele Senatului, al doilea om în stat după președintele României.

„Am participat la procesul de la Central Family Court, judecat de Hughes QC, Sala 26, proces de încredințare spre adopție a copiilor lui Florin Barbu și Racolta. Aceștia au fost preluați în custodie acum doi ani, iar de un an se afla în plasament la un cuplu de același sex. Nu am fost lăsat să zic nimic în fața instanței, chiar dacă mama și avocatul tatălui au pledat pentru asta.

După lungi deliberari, abia am fost lăsat în sală. Totuși, după alte deliberări intense, instanța a permis șefei secției consulare să vorbească, având o pledoarie excelentă și foarte profesionistă. Practic, după alți doi ani, statul român cerea același lucru: strămutarea cauzei în România și oferirea posibilității ca autoritățile române competente să preia cazul.

Pronunțarea de la ora 15 a fost una negativă, inacceptabilă din punctul meu de vedere. Cum să dai copii cu unică cetățenie română în adopție unor străini, știind că adopția internațională este interzisă în România, iar mai mult și unui cuplu de homosexuali din Anglia? Identitatea religioasă (copiii fiiind botezați ortodocși), limba și cultura sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrară a «binelui superior al copilului». Cazul trebuie sa meargă la CEDO, fiindcă dreptatea și adevărul trebuie să triumfe!”, a declarat public după aflarea verdictului senatorul român Ben Oni Ardelean, cel care a avut o contribuție importantă și în rezolvarea cazului Bodnariu.

 

Până și politicienii englezi au fost șocați de evoluția acestui caz

Londra_Florin Barbu_Ben Oni Ardelean la Londra

Ulterior, Ben Oni Ardelean a menționat și faptul că în această perioadă este la Strassbourg și că a discutat cu parlamentari englezi care au rămas șocați de acest abuz, petrecut pe teritoriul propriei lor țări.

—————————————

„Aici nu e vorba despre relațiile diplomatice dintre două țări, ci de respectarea legilor statului român și a drepturilor cetățenilor români. Aceste legi și aceste drepturi nu au fost respectate. Vorbim aici de cetățeni români și de copii români. Juridic vorbind, doar statul român are dreptul să se pronunțe în acest caz.”

Senatorul Ben Oni Ardelean

—————————————

 

Florin Barbu, decis să reia greva foamei

După aflarea verdictului, Florin Barbu a anunțat că intenționează să reia greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

„În aceste zile se încearcă găsirea unei soluții, să vedem o expertiză pentru a ști dacă se mai merită să facem un apel în Anglia sau dacă mergem direct la CEDO. Exact așa cum, acum o lună de zile, la proces m-au refuzat pe mine și nici măcar nu s-au uitat pe actele trimise de statul român, la acest ultim process n-au luat în considerare prezența reprezentantului statului român. De aceea, mă voi întoarce la CEDO și voi relua Greva Foamei pentru a atrage atenția statului englez asupra adopțiilor forțate și vreau să-mi primesc cât mai repede copilașii înapoi”, a declarat Florin Barbu.

—————————————

Proteste anunțate la Londra

 

Marți dimineață, bărbatul a atras atenția asupra organizării a două proteste în Londra împotriva deciziei instanței. Primul va avea loc pe 25 iunie la ora 10, iar al doilea pe 17 iulie, la ora 13, pe Downing Street SW1A 2 Westminster.

„Rog organizatorii care au ajutat la organizarea protestului în cazul Bodnariu să încerce să ajute și copiii mei.”

Florin Barbu

—————————————

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!