Copil luat de stat, aproape imposibil de recuperat

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie, UK la zi pe data 20 octombrie 2015

uk_copil-luat-de-stat_cox-carter

Un cuplu britanic riscă să nu-şi mai vadă vreodată copilul ridicat de autorităţi. Cei doi părinţi au fost suspectaţi de rele tratamente aplicate copilului, însă acum s-a arătat că sunt nevinovaţi. Dar avocaţii spun că ar putea fi prea târziu pentru a-şi recupera odrasla.

Cu trei ani în urmă, Karrissa Cox şi Richard Carter au ajuns la spital cu bebeluşul lor de şase săptămâni. Copilul sângera în zona gurii şi avea vânătăi pe corp. Imediat, părinţii au fost acuzaţi de abuz şi decăzuţi temporar din drepturi. Ulterior, copilul a fost dat spre adopţie.

„Nu ne venea să credem că suntem acuzaţi de aşa ceva”, îşi aminteşte mama copilului, citată de The Guardian, dar după trei ani de la data incidentului s-a dovedit că soţii Cox şi Carter erau de fapt nevinovaţi, cei doi reuşind să demonstreze că rănile şi vânătăile bebeluşului erau provocate de o boală genetică rară.

Dar, cum copilul lor a fost deja dat spre adopţie altei familii, avocaţii sunt de părere că şansele ca justiţia să revoce adopţia, chiar şi în condiţiile nevinovăţiei lor, sunt minime.

Ca orice mamă aprigă, Karrissa Cox declară:

—————————————

„Vom contesta adopţia. Vom lupta până la capăt ca să ne recuperăm copilul.”

—————————————

Însă, în condiţiile în care instanţa va lua în considerare binele copilului, crescut deja de la o vârstă fragedă de altă familie, şansele de izbândă sunt aproape de zero.

Michael Turner, avocatul părinţilor, a declarat: 

—————————————

„Deşi au fost achitaţi, aceşti părinţi au primit de fapt o sentinţă pe viaţă: probabil nu-şi vor mai recupera niciodată copilul. Statul le-a furat copilul”.

—————————————

În Marea Britanie, legile au suferit modificări în ultimii ani, devenind mult mai dure faţă de părinţi, datorită unui număr de cazuri mediatizate de copii maltrataţi sau chiar omorâţi de părinţii lor.

Astfel că acum, la cea mai mică suspiciune, copiii sunt scoşi din mediul familial periculos. Mai mult, o lege adoptată anul trecut face posibilă adoptarea acestor copii, chiar înainte ca părinţii lor să fie condamnaţi.

Însă cazul soţilor Cox şi Carter ridică grave semne de întrebare cu privire la sistemul britanic de protecţie a copilului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!