Copil român, spitalizat în Italia din cauza E.coli

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 20 martie 2016

Un copil român în vârstă de un an și două luni a fost internat la un spital din Florența (Italia), cu sindrom hemolitic uremic, iar autoritățile sanitare locale suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de brânză de la Lactate Brădet, scrie La Repubblica, cotidian citat de Mediafax.

Potrivit La Repubblica, copilul, în vârstă de 14 luni, este internat la spitalul Meyer din Florența, cu intoxicație alimentară, iar starea sa este „serioasă, dar nu gravă”.

Conform sursei citate, copilul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli, iar cauza îmbolnăvirii ar fi consumul de brânză de la Lactate Brădet, care se vinde și în magazine din Italia.

La Repubblica a mai scris, marți, că autoritățile sanitare din zona Florența au declanșat o anchetă epidemiologică, suspectând că brânza de origine românească ar fi provocat îmbolnăvirea.

De asemenea, autoritățile sanitare din Florența au emis un avertisment către populație să nu mai consume brânza românească de la Brădet.

În România, din 29 ianuarie au fost transferați la spitalul Marie Curie din București 16 copii, majoritatea din Argeș, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceștia, trei fetițe din Argeș au murit în spital, pe 4, 15 și 16 februarie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!