Copilul va este arestat si acuzat: ce faceti?

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie pe data 24 ianuarie 2010

Daca cel mic intra in conflict cu legea, comitand o infractiune, iar procedurile legale se pun in functiune impotriva sa, trebuie sa stiti la ce sa va asteptati si de unde sa primiti sfaturile de care aveti nevoie.

 

Drepturile dumneavoastra

Daca va este arestat copilul in urma comiterii unei infractiuni, iar acesta are sub 17 ani, atunci politia trebuie sa va anunte de acest lucru in cel mai scurt timp. Politia nu poate sa discute cu copilul pana ce dumneavoastra nu sunteti de fata, asta doar daca intarzierea nu ar reprezenta un pericol pentru cineva sau o situatie in care ar reprezenta un risc pentru distrugerea unei proprietati. Chiar si in aceste conditii, politia trebuie sa se asigure ca de fata va fi o persoana matura independenta, pentru a se asigura ca retinutul este tratat corect.

Persoanele tinere, intre 13-19 ani (sau de pana la 25, daca este vorba de persoane care prezinta unele dizabilitati) pot primi sfaturi confidentiale, suport sau informatii de la Connexions, la telefon 080 800 13219, sau direct de pe site-ul acestora: http://www.connexions-direct.com/.

Trebuie stiut ca un copil are dreptul de a fi consiliat exact ca si un adult.

 

Proceduri legale impotriva copilului dumneavoastra

Daca acesta are mai putin de 10 ani, atunci el nu poate fi dus in fata justitiei si acuzat. Oricum, de la implinirea varstei de 10 ani, ei sunt tratati la fel ca o persoana de pana in 18 ani si vor raspunde in fata Youth Justice System (sistemului de justitie pentru tineri).

Daca este pentru prima oara cand acesta incalca legea sau se comporta antisocial, el ar putea ajunge in fata unui fel de consiliu pre-tribunal, unde va fi mustrat sau avertizat de organele legale. Acest lucru va fi inregistrat in dosarul sau personal si cineva de la Youth Offending Team ar putea sa va contacteze pentru a vedea daca acest copil are nevoie de sustinere sau sfaturi.

Daca politia alege sa faca acuzatii la adresa copilului, el poate fi scos pe cautiune. Acum, el va merge acasa sau va fi plasat in custodie pana ce apare in fata Curtii, indiferent care este natura acesteia. Daca el va pleda pentru „vinovat” si va fi gasit vinovat, va fi condamnat de Curte. Pentru cazuri mai serioase, Youth Court poate alege sa trimita dosarul mai departe, la Crown Court.

Daca respectivul copil va fi acuzat ca un adult, atunci cazul sau va ajunge in fata tribunalului pentru adulti.

 

Cum sa obtineti sfaturile legale necesare

Este foarte important sa discutati cu cineva experimentat in cazul in care copilul dumneavoastra a fost acuzat.

Children’s Legal Centre (www.childrenslegalcentre.com) ofera consiliere gratuita pentru o gama larga de probleme. Linia telefonica speciala la care pot fi contactati reprezentantii institutiei este 0845 120 2948, functionand zilnic de la ora 9.00 la ora 17.00.

Pentru a beneficia de suport legal in aria de domiciliu, puteti contacta Community Legal Service la 0845 608 1122 sau sa accesati site-ul web al institutiei: www.communitylegaladvice.org.uk/.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!