Coreea de Nord amenință: „Vom trage rachete nucleare către Casa Albă”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 31 iulie 2014

Un oficial militar de rang înalt al Coreei de Nord a amenințat Casa Albă și Pentagonul cu un atac nuclear, după ce a acuzat Washingtonul de tensiunile militare crescute din Peninsula Coreeană. Hwang Pyong So, directorul Biroului Politic General al armatei, este cel care a lansat amenințarea în timpul unui discurs susținut cu ocazia unei parade militare la Phenian, duminică, la aniversarea armistițiului care a pus capăt Războiului Coreean de la mijlocul secolului XX, potrivit Channel News Asia, care citează AFP.

„Dacă imperialiștii americani ne amenință suveranitatea și supraviețuirea, trupele noastre vor trage rachetele noastre nucleare către Casa Albă și către Pentagon – sursele răului”, a spus vicemareșalul Hwang, în discursul său televizat.

Furia sa a fost generată de o serie de exerciții militare comune SUA-Coreea de Sud, care au inclus și un portavion. Nu este prima oară când din Coreea de Nord au fost lansate amenințări cu atacuri nucleare în spațiul continental al SUA și în bazele americane din Oceanul Pacific. Phenianul a organizat trei teste nucleare cu rachete, însă se presupune că nu are încă tehnica necesară pentru a fixa un focos nuclear pe o rachetă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!