Cornel Dinu atacă arbitrajul cu Petrolul

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 7 aprilie 2014

529 cornel dinuAșa cum îl știm de la fiecare declarație, adică extrem de acid, Cornel Dinu îl condamnă pe Radu Petrescu pentru maniera în care a arbitrat la meciul Petrolul-Dinamo, terminat la egalitate, 2-2. Fostul fotbalist al grupării spune că arbitrul a influenţat cu intenţie clară rezultatul final:

„Echipa a fost în progres faţă de meciul cu Steaua, ca joc şi ca orientare tactică. Numai că a avut de-a face cu un executant în serie a unor comenzi uşor de spus, dar greu argumentat. Această mazetă de arbitru, care n-are nimic comun cu arbitrajul, şi este strigător la cer că poartă şi ecuson FIFA. Un arbitru care ne-a dezavantajat clar. La Petrescu este vorba şi despre prostie şi rea-voinţă, pentru că nu este prima oară când greşeşte împotriva noastră. Este la a zecea greşeală contra noastră. Cine i-o fi pus ecusonul FIFA în piept? Cred că doi dinamovişti, Prunea şi Lupescu”, a declarat Cornel Dinu.

Prestația arbitrului a fost cu adevărat slabă și se poate spune, fără a exagera, că fosta glorie a echipei din Ștefan cel Mare are dreptate.

Fostul antrenor al naționalei a comentat şi evoluţia jucătorului Ştefan Bărboianu din meciul cu Petrolul, unul pe care l-a criticat dur în trecut, mai ales după meciul cu Steaua din finala Cupei. Echipa din Ghencea s-a impus atunci cu 2-1 graţie unui autogol al fostului jucător al Craiovei. Momentul acela l-a făcut pe Cornel Dinu să declare despre Bărboianu că „a sărit mingea în tramvaiul 4 când a jonglat la prezentarea oficială”.

„În ceea ce-l priveşte pe Bărboianu, critica este constructivă şi este cea mai bună armă a ameliorării jocului unui jucător al unei echipe şi a fiinţei umane, în general. Critica este singura care te poate duce la perfecţionare, să te monteze şi să fii mai bun în ziua următoare. Nu cu tămâieri şi cu «lasă că o să creştem şi o să fim mai buni». Când a greşit, jucătorul trebuie să ştie şi să fie sancţionat”, a mai spus Dinu despre fotbalistul care a marcat un gol extraordinar cu Petrolul.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!