Corona, adversar de calibru

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 noiembrie 2014

560 coronaTrei formaţii românești, Corona Braşov, Dunărea Brăila (în Cupa EHF) şi HCM Roman (în Cupa Cupelor) s-au aflat la începutul acestei săptămâni în urnele tragerii la sorţi pentru optimile de finală ale cupelor europene la handbal feminin, tragere desfășurată la Viena.

Toate echipele noastre au adversari importanţi din Europa, iar problema calificării în sferturile de finală nu este deloc una care să fie rezolvată ușor.

HCM Roman a fost prima formaţie în urnele Cupei Cupelor şi a fost și prima extrasă. Adversara sa va fi una de top, FC Midjylland (Danemarca), una dintre cele patru finaliste la Turneul 4 al Ligii Campionilor, desfășurat în mai, la Budapesta. În acest an formaţia daneză a ratat accederea în prima competiţie europeană, de aici și faptul că-și continuă aventura în Cupa Cupelor. HCM Roman pleacă la drum având a doua şansă în această înfruntare, FC Midjylland fiind cel mai important adversar care va sosi la Roman în istoria participărilor în cupele europene a echipei.

Spre deosebire de Cupa Cupelor, România are două reprezentante în Cupa EHF: Corona Braşov şi Dunărea Brăila. Nici aici lucrurile nu stau mai bine, pentru că ambele se vor duela cu echipe ale unor şcoli de handbal foarte importante de pe continent.

Corona va juca prima manşă în deplasare, în Rusia, cu Astrakhan Astrachanocka, semifinalista anului trecut în această competiţie. De la Astrakhan, Evgeny Trefilov are în vedere nu mai puţin de şase jucătoare pentru Campionatul European: Gorshenina, Kuznetcova, Vyakhireva, Iana şi Viktoria Zilinskayte, Trusova. Desigur, și Corona are șapte jucătoare la lor, dar valorile și așteptările sunt cu totul altele.

Dunărea Brăila a fost echipa care a încheiat tragerea la sorţi. Formaţia Alexandrinei Soare va înfrunta, primul meci urmând să se desfășoare în deplasare, formaţia franceză Issy Paris, în care evoluează două componente ale naţionalei Norvegiei, Stine Oftedal şi Pernille Wibe.

HCM Baia Mare (Liga Campionilor), a patra echipă feminină rămasă în cupele europene, nu a avut nevoie de tragere la sorţi. Campioana României va juca într-o grupă cu Gyor, Savehof şi Viborg, grupă în care vor conta și rezultatele obținute cu Larvik şi Metz în prima parte a competiţiei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!