Coșmarul unei românce din Sicilia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 1 mai 2015

O imigrantă româncă a fost sechestrată într-o fermă din regiunea italiană Sicilia nouă ani, timp în care a fost violată de patronul pentru care lucra și a fost forțată să facă mai multe avorturi, femeia fiind eliberată de autorități, scrie Corriere del Mezzogiorno, citat de Mediafax.

În vârstă de 45 de ani, Erika a ajuns în Italia în anul 2006, pentru a câștiga mai mulți bani, necesari pentru a-și crește cei șase copii rămași în România. A reușit să se angajeze la această fermă din Sicilia, dar a ajuns să fie sechestrată și violată de patronul italian, Salvatore Nicosia, în vârstă de 67 de ani.

Timp de nouă ani, Erika, mamă a șase copii, a suportat în tăcere violențele, de teama pierderii locului de muncă, situație care ar fi adus-o în imposibilitatea de a mai trimite bani familiei din România, precizează Corriere del Mezzogiorno. Femeia reușise să fugă din fermă pentru scurt timp, dar a fost prinsă de patronul italian.

Bărbatul a violat-o de nenumărate ori, în pofida faptului că locuiește în aceeași fermă împreună cu soția și cu un copil. Românca a fost nevoită să facă patru avorturi.

Femeia a avut curajul de a prezenta situația sa incredibilă unui agent al carabinierilor pe care l-a văzut trecând pe lângă gardul fermei. Carabinierii au descins recent la ferma din provincia Ragusa și au eliberat-o pe româncă, trimisă într-un centru pentru a fi consultată medical și a primi consiliere psihologică.

Italianul Salvatore Nicosia a fost plasat în arest preventiv. Potrivit procurorilor, patronul fermei este acuzat de sechestrare de persoane în formă agravată și de agresiuni sexuale.

În toamna anului trecut, presa italiană semnala că sute de românce de la ferme din Sicilia ajung, în cele mai multe cazuri, sclave sexuale ale fermierilor pentru care muncesc, multe acceptând situația de teama pierderii locului de muncă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!