Costea, contractul vieții

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 15 mai 2015

581 costeaA fost considerat mult timp unul dintre cei mai promițători jucători români, dar trecerea anilor l-a plasat mai degrabă în categoria jucătorilor care nu au reușit să-și atingă potențialul.

Florin Costea a jucat în România pentru formații cu pretenții, precum Steaua și CFR Cluj, dar cea mai bună performanță pe plan personal rămâne cea din 2009, când avea 24 de ani și a devenit golgheterul României, marcând 17 goluri pentru Universitatea Craiova. Ulterior, a avut probleme cu accidentările, iar transferul la Steaua nu a adus explozia mult așteptată. Cariera sa a părut să intre pe o pantă descendentă și nici la CFR Cluj nu s-a transformat într-un jucător exponențial, fiind pus pe liber după ce echipa a intrat în insolvență.

Ajuns la 29 de ani, Costea evoluează acum în Rusia, pentru Arsenal Tula, și e considerat de mulți microbiști români un jucător terminat, în condițiile în care în România nu a reușit să se impună la cel mai înalt nivel. Totuși, contractul fotbalistului spune cu totul altceva, conform informațiilor publicate de presa din Rusia. Din acest punct de vedere, Florin Costea se află acum în cel mai bun moment al carierei, având șansa să strângă în șase luni (contractul e scadent în această vară, dar va fi mai mult ca sigur prelungit, dacă Arsenal se va salva de la retrogradare) petrecute în Rusia mai mult decât în câteva sezoane în România.

Deși la Steaua a avut printre cele mai mari contracte, într-o perioadă în care Gigi Becali decisese ca doar câțiva jucători să spargă plafonul salarial de 10.000 de euro pe lună, Costea a dat adevărata lovitură a carierei prin transferul la Arsenal Tula.

Jurnaliștii ruși notează că vârful de 29 de ani are un contract de aproape 40.000 de dolari pe lună, ceea ce înseamnă că va încasa aproximativ 240.000 de dolari până în vară, doar din contract. La această sumă se adaugă prima de salvare de la retrogradare, în cuantum de aproximativ 50.000 de dolari, plus prime de joc. Astfel, Costea își poate asigura minim 300.000 de dolari în doar șase luni, scriu rușii, cu șanse de a primi un contract și mai bun, dacă acesta va fi prelungit în vară. Dacă Florin va mai continua și la anul în Rusia, are șansa de a strânge peste un milion de dolari în 18 luni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!