Council Tax Benefit isi schimba numele

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 30 noiembrie 2009

Council Tax Benefit este la un pas de a fi redenumit in Council Tax Rebate, pentru a-i incuraja pe pensionari sa-si ceara drepturile. Schimbarea se pare ca se va produce anul viitor.

Grupurile de campanie, incluzand Royal British Legion, sunt ingrijorate de faptul ca pensionarii nu cer un „benefit” (beneficiu).

Redenumind Council Tax Benefit in „rebate” (reducere), se spera ca din ce in ce mai multi pensionari vor beneficia de ajutor. Yvette Cooper, secretar la Work and Pensions, a declarat: „Schimbarea numelui face clar faptul ca pensionarii au dreptul de a primi inapoi banii din Council Tax (taxa de consiliu), lucru care pana acum era privit ca un beneficiu pe care s-ar putea sa nu-si doreasca sa-l ceara.

Acest lucru face parte din dorinta noastra de a ne asigura ca oamenii primesc tot sprijinul si respectul de care au nevoie cand se retrag din activitate.”

Guvernul a decis deja sa lucreze alaturi de consiliile locale, Royal British Legion si de alte organizatii, pentru a se asigura ca schimbarea va avea loc si ca aceasta va fi cunoscuta de catre persoanele care beneficiaza de efectele ei.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!