Covaciu părăsește Ploieștiul

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 octombrie 2014

553 gheorghe covaciuGheorghe Covaciu a devenit al doilea antrenor din Liga Naţională de handbal feminin care este schimbat în acest sezon, asta după ce Simona Gogârlă a fost înlocuită cu Dumitru Muşi chiar înainte de începutul campionatului. Antrenorul şi-a reziliat contractul de comun acord cu oficialii echipei CSM Ploieşti în urma unui debut marcat de două victorii şi şase înfrângeri, motiv pentru care echipa se află pe locul 11, în afara play-off-ului.

“Am avut un start dificil, în care am jucat cu șase din primele șapte echipe ale Ligii Naţionale. Am avut ghinionul să întâlnim şi Corona Braşov, şi Baia Mare, şi CSM Bucureşti, dar acesta este sportul. Şi dacă întâlneam Gyor, rămânea în urmă doar rezultatul. Am reziliat contractul în condiţii amiabile, nu a fost nici o problemă”, a declarat antrenorul Gheorghe Covaciu.

CSM Ploieşti şi Gheorghe Covaciu au ajuns la un acord încă de săptămâna trecută, după victoria din deplasare cu CSM Slobozia (scor 26-18), dar actele au fost semnate abia la începutul acestei săptămâni. Între timp prahovenii şi-a adus pe banca tehnică un nou antrenor, pe sârbul Goran Kurtes, care a venit însoţit de un preparator fizic. Fratele regretatului antrenor de la HCM Constanţa, Zoran Kurtes, este la a doua experienţă în România. În 2009 Goran a mai antrenat Tomis Constanţa, însă a rezistat doar 6 luni. În cariera lui, Goran a antrenat mai multe echipe masculine.

Gheorghe Covaciu este acum liber de contract, iar zvonurile îl plasează din nou pe banca echipei „U” Alexandrion Cluj, o grupare în suferinţă în acest sezon. “Nu am avut nici o discuţie cu nimeni, acum doar îmi fac bagajul şi plec acasă”, a spus Covaciu, nedorind să speculeze mai mult zvonurile apărute.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!