Covaliu, președintele FR de Hochei pe gheață

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 26 iunie 2015

587 hocheiMihai Covaliu a fost ales, în cadrul Adunării Generale, în funcția de președinte al Federației Române de hochei pe gheață, el fiind și singurul candidat, informează site-ul oficial al federației de profil.

Fost vicepreședinte al forului și președinte al Colegiului Central de Arbitri, Covaliu a fost ales în funcție cu 11 voturi pentru și o abținere.

Mihai Covaliu a declarat că nu va primi niciun salariu pentru funcția de președinte.

„Am făcut parte din echipa lui Florian Gheorghe, când acesta a preluat mandatul precedent. Din păcate, după cum știm cu toții, președinția lui Florian Gheorghe s-a încheiat dramatic. Poate și din acest motiv am decis să candidez și să ajut hocheiul pe gheață. Mi-aș dori ca în timpul mandatului meu să ajungem la un bilanț contabil echilibrat, să acoperim datoriile FRHG, iar echipele noastre naționale, indiferent de vârstă, să își consolideze poziția în Divizia I a Campionatului Mondial. Cât voi conduce FRHG, funcția de președinte nu va fi salarizată”, a spus Covaliu.

După alegerea președintelui, s-a propus introducerea pe ordinea de zi a măsurii de dizolvare a actualului Birou Federal. Cu 10 voturi pentru, Adunarea Generală a FRHG a decis dizolvarea Biroului Federal și revocarea mandatelor actualilor membri. În acest sens, se va întruni o nouă Adunare Generală, în cadrul căreia se va stabili un nou Birou Federal, conform Statutului FRHG.

Mihai Covaliu este avocat și nu trebuie confundat cu sportivul cu același nume, a cărui activitate se leagă de un alt sport, scrima.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!