Crăciunul la Londra! Ce facem în zilele libere de sărbători?

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 20 decembrie 2015

Londra, Craciun, Kew Gardens

La Londra chiar se simte când vine Crăciunul. De fapt, încă din noiembrie luminiţele specifice sărbătorii de iarnă încununează bulevardele principale, mirosul de castane prăjite îţi umplu nările când vizitezi pieţele tradiţionale, iar vinul fiert are menirea de a te încălzi în nopţile mai friguroase.

Bineînţeles, dacă nu ieşi de pe banala stradă dintr-o zonă trei a Londrei, nu vei simţi nimic din spiritul marii sărbători. Dar dacă vizitezi zonele mai frumoase ale capitalei britanice, vei avea plăcuta surpriză să vezi că totul e decorat corespunzător, silueta brazilor de Crăciun făcându-şi prezenţa în pieţele principale, de la Trafalgar Square la Covent Garden şi mai departe. Iată în rândurile care urmează câteva lucruri pe care le-ai putea face în zilele din concediul tău de iarnă.

 

Bradul norvegian din Trafalgar Square

În fiecare an, de la Oslo vine în dar un maiestuos brad norvegian care este amplasat în Trafalgar Square şi devine cu mare uşurinţă obiectiv principal pentru vizitatori, alături de Columna lui Nelson care, în această perioadă, este de asemenea frumos decorată cu lumini. Printre activităţile potenţiale de aici ar fi aprinderea luminiţelor bradului de Crăciun, cântarea colindelor la piciorul bradului şi procesiunea pentru binecuvântarea leagănului lui Iisus.

 

Londra, noaptea

Ce poate fi mai frumos decât vasta Londră proiectată noaptea de licărirea miilor de luminiţe? Chiar dacă sunt numeroase activităţi cu care îţi poţi umple timpul în zilele de Crăciun, ai ocazia să observi o nouă faţă a Londrei, noaptea, în special după ora la care mulţimile de oameni s-au făcut nevăzute.

 

Patinoar la Somerset

Cum este să „pluteşti” pe gheaţa unui patinoar exterior de 900 de metri pătraţi, în vecinătatea unei clădiri atât de somptuoase precum Somerset House? Aflată în inima Londrei, între Strand şi Tamisa, Somerset House este una din clădirile renumite din Londra, care găzduieşte în sezonul rece unul din patinoarele cele mai căutate ale metropolei britanice. În aceeaşi locaţie, cei care vin să patineze au ocazia să asiste şi la diverse concerte, precum şi alte activităţi.

 

Leadenhall Market, de Crăciun

Dacă vrei spirit de Crăciun, du-te la Leadenhall Market şi vei vedea că din momentul în care vei păşi în această piaţă calmul, feeria şi starea de bine te vor învălui. Este o piaţă a Londrei veche de 700 de ani, fiind aşezată în centrul istoric al oraşului. În special dacă afară este ger, poţi lăsa în spate licăritul luminiţelor din oraş pentru a te adăposti în această piaţă. Vei putea savura aici splendoarea unui maiestuos brad de Crăciun, iar plafonul ornat al pieţii te va face să te simţi ca şi când ai avea sânge nobil.

 

Vinul fiert, obligatoriu

Vinul fiert, bine condimentat, îţi va încălzi mâinile şi inima în aceste zile friguroase cu atât mai mult cu cât locaţia este mai nimerită. În Londra, Southbank Centre merită vizitat de Crăciun. Vei găsi aici şi tarabe aliniate bine aprovizionate cu tot felul de obiecte ce pot fi dăruite de Sărbători.

 

Cu căruţa trasă de cai, ca pe vremuri

Până nu demult, căruţa trasă de cai era principalul mod de transport în capitala britanică. Acum, o astfel de experienţă este o fantezie ce se poate realiza în centrul Londrei doar în timpul sezonului de Crăciun.

 

Bucură-te ca un copil la Winter Wonderland!

Londra_winter-wonderland_carnati

Ce poate fi mai pur şi mai relaxant decât să te bucuri precum un copil? Iar dacă ai copii, cu atât mai bine, că râsul lor este contagios. Mai ales când te duci în parcurile de distracţii special amenajate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. La Winter Wonderland-ul din Hyde Park ai, printre multe alte curse, Winter Wonderland Express şi Power Tower (nemaipunând la socoteală wurştii nemţeşti!), pe când parcul de distracţii Southbank Market este dotat inclusiv cu un carusel şi o roată.

 

Vrei să încerci castanele prăjite?

Peste tot în Londra te vei lovi în această perioadă de mirosul castanelor prăjite, ele având chiar statutul de simbol al sezonului de iarnă. Încearcă şi tu produsul!

 

Corul de la Catedrala St. Paul

Catedrala St. Paul este o biserică de factură anglicană ce datează încă din secolul 17. Clădirea, care până nu demult era cea mai înaltă din Marea Britanie, poartă cu ea istoria oraşului, iar de Crăciun, extraordinara acustică a spaţiului interior accentuează minunatele recitaluri ale concertelor corale, care merită experimentate.

 

Kew Gardens, pe întunecate, cu iubita sau iubitul

Crăciunul trebuie petrecut în compania sufletului pereche, astfel că, cei care şi anul acesta sunt norocoşi au şansa de a vizita parcul botanic Kew Gardens după lăsarea întunericului, până pe 3 ianuarie.

De-a lungul unui traseu de o milă, luminat spectaculos, îndrăgostiţii se lasă ghidaţi de fulgi de zăpadă care licăresc, prin grădinile complexului. Experienţa include vizionarea unor sculpturi gigantice luminate, un Tunel al Luminilor, o Grădină de Foc şi multe altele.

 

Important! Nu uita de reducerile de Boxing Day şi din luna ianuarie!

Imediat ce cumpărăturile disperate de dinaintea primei zilei de Crăciun se încheie, comercianţii fac tot ce pot pentru a menţine „motoarele” împătimiţilor de cumpărături „încălzite”.

Astfel că, în a doua zi de Crăciun, aşa-numitul Boxing Day, comercianţii agită iarăşi spiritele cu noi reduceri! Iar, până la sfârşitul lui ianuarie, magazinele trebuie să facă în aşa fel încât să scape de stocurile pe care nu au reuşit să le vândă până de Crăciun. Şi se bazează pe ajutorul tău, acordându-ţi reduceri de-a dreptul tentante!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!