Craiova și Steaua, împotriva selecționatei divizionare

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 30 ianuarie 2015

567 cartu

Selecţionata divizionară de fotbal a României va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, în perioada 3-15 februarie, unde va disputa trei meciuri amicale cu Bulgaria (7 februarie), Sioni Bolnisi (10 februarie) şi Moldova (14 februarie). Anghel Iordănescu vrea să testeze mai mulţi jucători din Liga I, dar acest lucru nu este pe placul tuturor cluburilor. Steaua nu a părut deloc fericită că nu va putea duce la final cantonamentul în formulă completă, iar acum CS U Craiova vine să critice programul naționalei:

„Din discuţii preliminare, am înţeles că este vorba de patru jucători în lotul lărgit, cel de 30-40 de fotbalişti. Vom vedea ce vor decide. Mă afectează, dar dacă ăsta este fotbalul românesc, ca naţionala să fie mai presus decât o echipă de club, ce să mai zic? De fapt, nu este nici măcar naţionala. Este pregătirea unei echipe divizionare, care este mai importantă decât a unei echipe profesioniste”, a izbucnit vulcanicul antrenor oltean, Sorin Cârţu.

„Este inadmisibil ca o selecţionată să-ţi ia nişte fotbalişti vreo 2 săptămâni de zile, când sunt cele mai multe amicale, când trebuie să se cristalizeze o formulă de joc”, a spus el.

Steaua se va afla în plin cantonament în Antalya, iar oficialii au comentat și ei destul de dur faptul că vor rămâne fără jucători: „Ideea e că jucătorii au la activ 2 săptămâni de pregătire, apoi se vor antrena în cu totul altfel în al doilea cantonament, în Turcia. În Spania a fost pregătire fizică, acolo va fi mai mult cu mingea. Cei de la naţională cum vor face? De la ce stadiu vor începe pregătirile? Programul Stelei o să fie dat peste cap, jucătorii nu vor putea evolua în meciurile de pregătire ale echipei de club”, a spus Helmuth Duckadam.

Viorel Moldovan, unul dintre secunzii de la naţională, a răspuns imediat, pledând pentru înțelegere: „E foarte important să avem la dispoziţie inclusiv jucătorii Stelei. Eu îi înţeleg şi pe ei, pentru că vor avea cei mai mulţi jucători convocaţi în acest turneu din Antalya, dar trebuie să înţeleagă şi ei. E clar că programul e dat peste cap. Încercăm să găsim înţelegere şi din partea lor şi să ajungem la un numitor comun pentru a avea la dispoziţie toţi jucătorii şi a nu bulversa prea mult nici programul lor de pregătire”, a spus el.

Lista jucătorilor convocaţi pentru selecţionata divizionară va fi anunţată în perioada următoare pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Oricum, de vreme ce naționala se sprijină aproape în întregime pe legiunea de stranieri, este ceva mai greu de înțeles de ce federația preferă un astfel de stagiu care nu poate aduce nimic nou, de vreme ce puținii jucători care merită să se îmbrace în tricolor sunt deja cunoscuți și joacă stabil la echipele lor de club.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!