Craiu semnează cu Villareal

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 august 2015

craiuDupă 6 ani petrecuţi la Madrid, la grupele de copii ale celui mai galonat club din lume, Nicuşor Craiu a considerat că e momentul să facă un nou pas în cariera sa. Vârful nostru a semnat cu Villareal, unde va avea mult mai multe şanse să se remarce şi să ajungă la prima echipă.

În ultimii jucătorul de 16 ani a impresionat multă lume la Madrid, reuşind să înscrie foarte des pentru echipele de tineret ale clubului blanco. Din păcate, Real promovează foarte greu în ultima perioadă jucători din propria Academie, preferând de cele mai multe ori să îi împrumute pe cei mai talentaţi. Pentru a avea oportunităţi în plus, Craiu a decis să accepte oferta lui Villareal, având mult mai multe şanse să ajungă mai repede la echipa de seniori.

Filosofia noului club este să se bazeze pe mulţi tineri, Marcelino, tehnicianul lui Villareal, având în prezent cel mai tânăr lot din La Liga. Nu este exclus ca din sezonul 2016-2017, dacă va avea prestaţiile cu care a obişnuit la Real, şi românul să fie reţinut pentru unele partide şi, de ce nu, chiar să debuteze pe prima scenă a fotbalului spaniol.

“A sosit momentul, după 6 ani, să nu mai fac parte din familia Real Madrid. Plec de la clubul la care m-am format ca jucător şi ca persoană în etapa mea de juniorat. Vreau să mulţumesc clubului pentru tot ceea ce am trăit aici, le sunt recunoscători tuturor colegilor pe care i-am avut, de la care am învăţat fotbalul şi prietenia. Le mulţumesc tuturor antrenorilor şi corpului tehnic, precum şi celor care muncesc “în umbră” (medici, personal de curăţenie, îngrijitori, echipei de televiziune şi tuturor celor care lucrează la Valdebebas) pentru tratamentul primit întotdeauna. Motivele sunt clar personale”, a precizat mijlocaşul.

Tatăl lui Nicuşor Craiu, Ştefan, a explicat modul în care Real Madrid se implică în dezvotarea fiului său. Galacticii nu lasă nimic la voia întâmplării, interesându-se permanent ca juniorii să beneficieze de cele mai bune condiţii.

“Nicuşor face foarte bine. Dragomir (Vlad Dragomir, transferat la Arsenal), din ce ştiu de la fiul meu, pentru că joacă împreună la naţională, a fost lăsat să se antreneze în ultimii 2 ani cu echipa mare a celor de la Timişoara. Iar asta a contat enorm pentru el.

Condiţiile de la Real Madrid sunt extraordinare şi în comparaţie cu celelalte cluburi din Spania, nici nu mai vorbim de ce se întâmplă în România. Au cei mai buni antrenori, facilităţi, turnee internaţionale de calitate. Iar la nivelul Spaniei joci mereu cu Barcelona, Atletico Madrid şi aşa mai departe. Nu întâlneşti şcoli de fotbal sau echipe cu nivel scăzut.

Copilul meu are psiholog de când a ajuns aici. E câte un psiholog la câte patru, cinci copii. Reacţionează imediat dacă văd schimbări în comportament, în randament. Mâncarea este pregătită de nutriţioniştii echipei mari. Pe româneşte, se bagă bani, se investeşte.

Relaţia clubului este foarte bună, dar în paralel, aşa. Discută în principal cu copilul. Nu trebuie să ştim noi tot ce se întâmplă acolo”, a spus Ştefan Craiu.

Ştefan Craiu a mai dezvăluit că fiul său a atras atenţia granzilor din Premier League, iar mai multe formaţii importante  au încercat deja să-l atragă deja în Anglia. “Nici nu pot pronunţa sumele care ne-au fost oferite”, spune el, convins însă că viitorul fiului său e în Spania, cel puţin pe termen scurt. Din punctul său de vedere pregătirea făcută de formaţiile din Marea Britanie la vârste fragede este prea mult axată pe partea fizică, motiv pentru care mulţi jucători plecaţi din Spania în timpul junioratului nu au reuşit să se impună.

Ştefan Craiu a dezvăluit că negocia cu mai multe formaţii din Spania pentru un împrumut care i-ar oferi şansa lui Nicuşor să joace într-o grupă superioară de vârstă, cu fotbalişti aflaţi la un pas de seniorat (18-19 ani). Până la urmă, a fost vorba de un transfer definitiv, la Villareal.

Craiu trebuie acum să confirme, și dacă va face asta are șanse mari să ajungă la naționala României care are mare nevoie de jucători noi, mai ales în contextul în care echipa vrea să se califice la mondialul din Rusia, care se va ține în 2018.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!