Crater apărut peste noapte în Saint Albans (video)

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 8 octombrie 2015

uk_Saint Albans_crater2

Locuitorii unui orăşel liniştit aflat la nord de Londra, Saint Albans, au tras o spaimă teribilă azi-noapte. O groapă uriaşă, cu diametrul de 20 de metri şi adâncă de 10 metri, a apărut într-un cartier rezidenţial.

Cinci familii, totalizând 20 de persoane, au fost evacuate de urgenţă şi mutate într-un adăpost organizat ad-hoc într-un club de noapte din apropiere, conform BBC. Alte gospodării au rămas fără apă, gaze şi curent electric, după ce autorităţile le-au întrerupt preventiv. Nimeni nu a fost rănit şi nicio casă nu a fost înghiţă de crater. Groapa a apărut pe o şosea, într-o curbă, chiar în faţa garajului unei case.

Potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, înainte de apariția craterului se formase o mică groapă, ce urma să fie umplută. Locul fusese împrejmuit, însă nu a dat motiv de îngrijorare. Locuitorii orăşelului Saint Albans au relatat că au auzit un zgomot puternic în mijlocul nopţii, iar când au ieşit afară să vadă despre ce este vorba, au văzut că strada se prăbuşise, formând craterul larg şi adânc. Pompierii au fost cei chemați la orele 1.30 noaptea, când a apărut craterul.

Deocamdată nu se ştie din ce cauză s-a format craterul. O groapă asemănătoare a apărut anul trecut într-o localitate vecină, după mai multe zile de ploi torenţiale.

Recent, un fenomen identic s-a înregistrat pe o plajă din estul Australiei, unde peste noapte s-a format un crater imens, care a înghiţit maşini şi corturi. 

 

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!