Credit card-ul. Fă ce trebuie pentru un credit rating beton!

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 19 august 2015

UK-credit-card-uri_1

Nu-i de mirare că facilitatea numită credit card are atâta succes! Este atât de binevenită ori de câte ori ai o urgenţă sau vrei neapărat să faci o achiziţie, doar că nu ai la îndemână fondurile necesare. Doar că, de multe ori, tentaţia este mult prea mare, iar banca profită şi profită. Şi profită.

Dar, atenţie! Prin felul în care îţi administrezi credit card-urile, băncile deduc ce fel de persoană eşti şi dacă ai fi un bun client pentru serviciile lor. Cu alte cuvinte, îţi afectează în bună măsură credit rating-ul. Deci, ce-i de făcut?

 

Nu-ţi anula credit card-urile

Poate că ţi-ai zis la un moment dat că nu mai ai deloc nevoie de credit card sau poate că ai obţinut un credit card de la o bancă concurentă şi ţi-ai zis că nu mai are sens să păstrezi vechiul credit card. Dar să nu faci asta! Anularea credit card-urilor are ca rezultat o scădere a credit rating-ului.

Calcularea credit score-ului se bazează pe felul în care foloseşti fondurile care îţi sunt disponibile, dar în momentul în care anulezi un credit card după ce l-ai folosit o vreme, îţi afectează raportul datorie / credit şi, prin urmare, îţi reduce credit score-ul.

De asemenea, având mai multe credit card-uri ajută la formarea unui bun istoric de credit ce ar putea fi foarte folositor când se aplică pentru un mortgage, spre exemplu.

 

Nu sta cu un singur credit card

Ca toată lumea, nu vrei să te ameţeşti cu mai multe credit card-uri, dar să ştii că a avea un singur credit card nu-ţi formează un istoric de credit îndeajuns de convingător pentru a obţine cu uşurinţă un împrumut mai generos. Majoritatea firmelor care oferă împrumuturi îţi vor verifica credit score-ul, iar acesta creşte doar atunci când ai mai multe linii de credit, pentru că mareşte raportul datorie / credit.

 

Foloseşte-ţi credit card-urile!

Nu te ajută cu nimic un credit card dacă nu-l şi foloseşti. Creditorii sunt interesaţi doar de felul în care ţi-ai administrat diversele datorii.

 

Nu e sigur dacă 10 credit card-uri

te vor ajuta

Un singur credit card nu este de ajuns, dar în acelaşi timp nici a avea prea multe credit card-uri nu este cel mai indicat lucru. Unii îşi fac teancul de credit card-uri în speranţa că le va mări credit score-ul, dar nu este adevărat şi iată de ce: când aplici pentru un nou credit card, ţi se face o verificare a situaţiei financiare; verificarea creditului are un impact asupra credit score-ului personal, iar a avea mai multe verificări ale creditului într-o perioadă de timp relativ scurtă este dezastruoasă pentru credit score.

 

Caută să obţii limite de credit mari

Dacă te gândeşti că a avea limite mici de credit te ajută să nu cheltuieşti mai mult decât îţi permiţi, ar fi bine să găseşti altă modalitate de a te controla. Limitele de credit mici transmit un mesaj negativ potenţialilor creditori, acela că creditorii anteriori nu ţi-au putut oferi o linie de credit mai mare. Deci, în loc să te mulţumeşti cu limite de credit mici, vezi cum faci să-ţi achiţi datoriile curente, după care cere mărirea limitei de credit.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!