Creştere economică fără rezultate

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 25 mai 2014

România a înregistrat în primul trimestru, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai puternic avans al Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeană (UE), de 3,8%, în timp ce media UE s-a situat la 1,4%, arată date publicate de Eurostat. În tot anul 2013, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 3,5%.

Exporturile rămân principalul motor al economiei româneşti, ajungând la 12,7 miliarde de euro în primul trimestru, cu zece procente peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele Institutului Național de Statistică, citate de Digi24. Şi consumul a crescut în primele trei luni din an. Cifrele INS indică un plus de 8,3% în dreptul afacerilor din comerţul cu amănuntul.

Cu toate acestea, creşterea economică nu se simte în nivelul de trai al românilor. Potrivit statisticilor, sunt peste 700.0000 de oameni fără un loc de muncă. În plus, un român din cinci nu-şi mai poate plăti la timp ratele la bancă. Românii au acumulat restanţe la bănci de peste 33 de miliarde de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!