Creştere record la producţia industrială

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 19 mai 2014

Producţia industrială a Marii Britanii a avansat cu 1,4% în primele trei luni din acest an, aceasta fiind cea mai importantă creştere înregistrată în acest sector din 1999 până în prezent, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică în 9 mai.

Evoluţia pozitivă se datorează în special industriei producătoare de cauciuc şi mase plastice, care au avut o creştere de 7,3% de la începutul lui 2014 şi până la sfârşitul lunii martie, conform celor mai recente date publicate de ONS şi citate de BBC News. Producţia de alimente şi a băuturilor alcoolice, cea prelucrătoare a tutunului, precum şi sectorul de producere maşini şi echipamente au cunoscut, de asemenea, un trend pozitiv. La polul opus s-a aflat industria farmaceutică, marcată de o involuţie de aproximativ 5,8%, în perioada analizată.

Creşterea producţiei industriale britanice semnalată de ONS este apreciată ca „încurajatoare” de către Howard Archer, economist şef pentru Europa şi Regatul Unit în cadrul companiei internaţionale de analize economice IHS Global Insight.

Creşterea înregistrată în sectorul industrial nu este singura evoluţie pozitivă raportată de ONS. Activitatea în construcţii a fost mai intensă cu 5,4% în primele trei luni din 2014, conform altor date statistice puse la dispoziţia mass-media de aceeaşi instituţie. Iar deficitul comercial a scăzut la 1,3 miliarde de lire sterline în Regatul Unit, în luna martie.

Cifrele pozitive transmise de ONS sunt susţinute şi de National Institute of Economic and Social Research care a revizuit în ascensiune, până la 2,9%,  propria prognoză referitoare la creşterea economică anuală ce urmează a fi înregistrată în Marea Britanie le finele anului în curs.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!