Creșteri salariale în sănătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 iulie 2014

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a anunţat că a ajuns la un acord cu reprezentanţii Sanitas pentru creşterea cu 10%, în două etape, a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei. Această majorare se va face în două faze, după cum urmează: în prima etapă, începând cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salarială de 5%, iar în a doua etapă, începând cu 1 martie 2015, se va aplica o nouă majorare salarială, cu încă 5%.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) estimează că de această majorare salarială vor beneficia aproximativ 126.000 de angajaţi din sistemul public sanitar şi de asistenţă socială, potrivit Mediafax. În aceste condiţii, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, după discuţiile de la Ministerul Finanțelor, că renunţă la protestele pe care le-au organizat recent la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Ministerul Finanţelor Publice.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au cerut, printre altele, încheierea unui contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, creşterea cu 10% a salariilor din sănătate şi asistenţă socială, precum şi deblocarea posturilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!