Creşterile salariale… întârzie

Articol publicat in sectiunea Articole importante, UK la zi pe data 27 iunie 2014

Salariul mediu câştigat în Marea Britanie s-ar putea să nu mai crească până când rata şomajului nu va scădea de la procentul actual de 6,6% la 5%, a sugerat Martin Weale, membru în Comisia de Politică Monetară a Bank of England, banca naţională a Marii Britanii.

El a făcut această declaraţie cu ocazia unui discurs susţinut în faţa oamenilor de afaceri în cadrul unei conferinţe organizate de Confederaţie Industriaşilor Britanici (CBI) în Irlanda de Nord, după cum a informat BBC News în 18 iunie.

Dr. Martin Weale a recunoscut că, în momentul de faţă, este foarte dificil de apreciat în ce stadiu se află, în realitate, piaţa muncii din Regatul Unit. „Deşi şomajul a scăzut în ultimele luni, trebuie să admitem că va dura o perioadă până când persoanele care şi-au găsit de lucru recent vor ajunge la nivelul de productivitate al altora, care muncesc de mai multe luni. În consecinţă, deşi economia naţională este acum în creştere, rata şomajului nu este încă stabilă”, a explicat reprezentantul Bank of England.

Totuşi, în momentul în care rata şomajului se va diminua, iar creşterea economică va continua, salariul mediu ar putea înregistra o ascensiune de circa 4% pe an, a estimat Dr. Martin Weale. Acesta nu a făcut, însă, niciun fel de aprecieri despre momentul în care oamenii ar putea să se aştepte la aceste creşteri salariale.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!