Criminalul româncei ucisă și abandonată într-un container va fi închis pe viață

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 22 mai 2015

uk_Lidia Pascale

Potrivit jurnaliştilor britanici de la publicaţia Express & Star, cel care a ucis-o pe românca Lidia Pascale şi apoi i-a băgat cadavrul într-un container de gunoi pe care l-a abandonat pe stradă, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Criminalul va sta în spatele gratiilor minim 19 ani, mai scriu aceştia.

Birmingham Crown Court l-a condamnat pe Matthew Cherrington, după ce, pe 19 mai, juriul l-a găsit vinovat de uciderea Lidiei Pascale, în noiembrie 2014. Potrivit sursei citate, criminalul a negat faptul că el ar fi omorât-o pe tânăra de 26 de ani. Trupul româncei a fost găsit la aproximativ o lună după comiterea crimei, într-un container de gunoi, la 100 de metri de casa ucigaşului, din High Street, West Bromwich.

Instanţa spune că românca Lidia Pascale era prostituată şi a fost văzută ultima oară pe 19 noiembrie 2014, când a intrat în casa lui Cherrington. Ea aranjase o întâlnire cu acesta prin SMS. La proces a fost evidenţiat faptul că ucigaşul i-a aplicat victimei 11 lovituri în cap cu un obiect contondent, ceea ce a demonstrat, în opinia juraţilor, că acesta a vrut să omoare.

De asemenea, la pronunţarea sentinţei de închisoare pe viaţă s-a avut în vedere faptul că Matthew Cherrington nu a arătat remuşcări pentru ceea ce a făcut, iar probele împotriva sa au fost copleşitoare, mai scrie Express & Star. Detalii din anchetă au arătat că pe containerul de gunoi şi sacul de gunoi pus deasupra pentru a masca victima au fost găsite amprentele sale, precum şi urme de ADN pe nişte foiţe de ţigară.

Mai mult, Cherrington a vândut mobilul victimei la un magazin din West Bromwich şi a încercat să acopere petele de sânge din casă cu vopsea, lucru ce nu i-a reuşit în totalitate. Procurorul a remarcat, de asemenea, intenţia lui Cherrington de a ucide, precum şi faptul că victima a fost conştientă de atac, dovadă fiind rănile de la mâini provocate în timp ce încerca să se apere. El a cerut pedeapsa maximă pentru criminalul tinerei românce.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!