Cristi Minculescu va concerta alături de Iris

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 24 aprilie 2015

Iris24

Cristi Minculescu se va reuni cu foştii săi colegi din trupa Iris pentru două concerte, alături de soprana Felicia Filip, care se vor desfăşura pe 22 mai, la Cluj-Napoca, şi pe 23 mai, la Târgu-Mureş.

„La presiunea publicului şi la iniţiativa edililor din cele mai importante oraşe din Transilvania“, în luna mai, la Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, vor urca din nou împreună pe aceeaşi scenă Cristi Minculescu şi trupa Iris, alături de soprana Felicia Filip, de care îi leagă o lungă şi importantă colaborare. Cristi Minculescu spune că mutarea sa în Germania nu presupune deloc ruperea legăturilor cu ţara sa şi cu fenomenul muzical din România. El a precizat din nou că a fost şi rămâne deschis oricăror colaborări artistice.

Cristi Minculescu: „Ne vom strădui să oferim publicului momente memorabile. În acest sens, am iniţiat legătura cu câţiva muzicieni germani, alcătuind trupa Lotus, am reluat contactul cu Nuţu Olteanu, fondator al trupei Iris, şi, împreună cu doi muzicieni suedezi, am format ceea ce a fost numit un super-grup, iar mai recent mi-am format propria trupă, alcătuită din muzicieni mai tineri, dar deosebit de talentaţi: Rareş Totu (chitară), Seby Yo (bass), Cosmin Farcas (clape) şi Cătălin Cioarga (tobe), împreună cu care susţin cele mai multe concerte (pentru viitorul apropiat avem programate cântări la Bucureşti, Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Târgovişte, Câmpina, Sinaia şi altele)”, spune Cristi Minculescu.

El precizează că l-a bucurat oportunitatea de a se reîntâlni pe aceeaşi scenă cu vechii săi colegi de la Iris şi cu Felicia Filip. „(…) Ne vom strădui cu toţii să oferim publicului momentele memorabile pe care şi le doreşte. Aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu oamenii minunaţi din Cluj şi din Târgu-Mureş şi sperăm să mai avem cât de curând astfel de ocazii speciale în care muzica ne uneşte“, a mai spus Cristi Minculescu.

 

Lângă Iris vor fi Paula Seling, Dan Bittman şi Maia Morgenstern

La rândul său, Nelu Dumitrescu, liderul grupului Iris, a declarat că atât el, cât şi colegii săi de trupă, Valter, Boro şi Relu, sunt încântaţi să fie din nou pe aceeaşi scenă cu Cristi Minculescu, „vocea care a dat întotdeaună marcă trupei Iris“, dar şi cu Felicia Filip, „o adevărată personalitate muzicală“. „Suntem hotărâţi să facem totul pentru a satisface aşteptările publicului, care ne-a trimis o mulţime de semnale că îşi doreşte reluarea acestor colaborări şi vom răspunde cu plăcere propunerilor venite de la organizatorii de evenimente. Pe de altă parte, ne vom menţine obiceiul de a încuraja soliştii mai tineri (cum s-a întâmplat cu Tony Şeicărescu şi, mai recent, cu Rafael), cărora le vom oferi posibilitatea de a cânta împreună cu noi. Avem în vedere tineri remarcaţi la concursurile de talente, dar nu numai. Cu aceeaşi bucurie vom invita alături de noi şi alţi prieteni şi colaboratori, cum ar fi Paula Seling, Dan Bittman sau marea actriţă Maia Morgenstern, împreună cu care spectacolele noastre vor deveni tot mai complexe, dar la fel de directe ca şi până acum“, a spus Nelu Dumitrescu.

 

O nouă etapă a colaborării cu Felicia Filip

La rândul său, soprana Felicia Filip spune: „Reîntâlnirea cu cea mai frumoasă voce a rock-ului românesc din toate timpurile (aici l-am numit, desigur, pe Cristi Minculescu), cu trupa de legendă şi vis – Iris îmi dă certitudinea că vom începe o nouă etapă a colaborării noastre atât de dorită de fanii care nu au încetat o clipă să ne aştepte, să ne preţuiască şi să ne iubească“. Cele două concerte susţinute de Cristi Minculescu, Iris şi Felicia Filip la Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş fac parte dintre evenimentele organizate de zilele acestor oraşe.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!