Cristian Chivu se retrage

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 aprilie 2014

Imagini de la reunirea echipei nationale a Romaniei, pentru meciul din cadrul preliminariilor pentru EURO 2008 cu Bulgaria. Reunire Romania.

Echipa Inter Milano a anunţat la început de săptămână, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul clubului, că a reziliat de comun acord contractul cu Cristian Chivu, românul care a evoluat şapte sezoane la gruparea milaneză. Chivu, la 33 de ani, a anunţat şi că s-a retras din activitatea sportivă, dacă este să luăm de bună o postare de pe contul său de Facebook.

„Şapte sezoane de neuitat, încununate de succese, de victorii, dar şi zile dramatice, care au fost depăşite. Inter şi Cristian Chivu au avut o relaţie care a mers dincolo de teren şi aspectul profesional. Clubul îi mulţumeşte din suflet lui Cristian pentru că a fost protagonistul, cu mare putere şi loialitate, unor ani care mereu vor fi amintiți ca fiind printre cei mai glorioşi în istoria nerazzurra. Internazionale Milano îi transmite mulţumiri lui şi minunatei sale familii”, a scris Inter Milano pe site-ul oficial.

În vară, Chivu a mers în SUA, la Miami, unde un doctor fan al lui Inter l-a operat cu voia echipei milaneze. Două luni a stat fostul căpitan al naţionalei cu piciorul imobilizat în gips, dar durerile au fost în continuare insuportabile. Românul a mers din nou la Miami, dar doctorul i-a transmis că trebuie să renunţe la fotbal. Și se pare că așa a și făcut. Iată ce scrie Chivu pe contul său de Facebook:

„Sunt trist şi fericit, râd şi plâng totodată şi mă încearcă un sentiment de satisfacţie pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce îmi va servi toată viaţa. M-a învăţat ce înseamnă pasiunea, ce reprezintă curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte între visuri şi realitate. Ştiu cine sunt, ce sunt, ce am făcut, cum am făcut şi vă pot spune că a fost o călătorie plină de provocări. O călătorie în care nu am renunţat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocările pe care destinul mi le-a aşternut în cale. Le-am înfruntat plin de convingere că voi reuşi, că voi trece mai departe, că într-o zi îmi voi privi copiii şi cu o îmbrăţișare, îmi vor mulţumi. Atât şi nimic mai mult”, a spus el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!