Criza de medicamente la Institutul Oncologic Bucuresti

Articol publicat in sectiunea Social pe data 16 decembrie 2013

institutUnii pacienti ai Institutului Oncologic Bucuresti (IOB) au fost pusi, la 6 decembrie, in fata unei situatii de criza: nu puteau face tratament citostatic, intrucat nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast si comprese.

„Este ingrozitor, nu mai avem nimic. Nu avem ser fiziologic necesar dizolvarii citostaticelor si nici medicamentul Osetron, care se da pentru starile de greata ce apar in urma administrarii citostaticelor. Nu avem nici calmante, leucoplast, comprese si antibiotice”, au declarat, pentru Mediafax, mai multi pacienti internati in unitatea sanitara. Potrivit pacientilor, in fata acestor lipsuri, medicii ridica neputinciosi din umeri, iar unii se ofera sa plateasca din propriul buzunar pentru cumpararea de medicamente.

Managerul Institutului Oncologic Bucuresti (IOB), Ana-Maria Nitulescu, a declarat, pentru Mediafax, ca a aflat abia in aceeasi zi despre lipsa unor medicamente si materiale sanitare si ca nu exista stocuri de urgenta.

„A fost o surpriza. Nu exista stocuri de urgenta. Si ma mira ca nu avem materiale sanitare, stiam ca avem. Macar medicatia pentru cancer o avem. Din pacate, nu putem sti cat se agraveaza starea unui bolnav de la o zi la alta”, a spus Ana-Maria Nitulescu, numita de cateva saptamani in functie.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a decis, in aceeasi zi, trimiterea „de urgenta” a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucuresti. Ulterior, Ministerul Sanatatii a anuntat ca IOB primeste prin transfer de la alte spitale medicamentele necesare, printre care analgezice, antiemetice si antibiotice, pentru a se asigura de urgenta tratamentul pacientilor, pana cand vor ajunge la institut medicamentele si materiale comandate.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!