Criza din Ucraina continuă

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 26 mai 2014

Forțele ucrainene de securitate au reluat, marți dimineața, campania anti-terorism de la Slaviansk, în regiunea Donețk. Trupele ucrainene înaintează dinspre partea muntelui Karaciun, a anunțat un reprezentant al voluntarilor din trupele locale de auto-apărare. Cu o zi înainte, luptele cele mai grele s-au dus la Semionovka, unde câteva locuințe au fost parțial distruse de un atac cu mortiere, iar o femeie a fost rănită la cap, scrie Itar Tass.

Potrivit presei, un soldat ucrainean a fost ucis, luni, când rebelii ascunși într-o grădiniță au bombardat un punct de control rutier din apropiere de Slaviansk. Cu o săptămână în urmă, aici au fost uciși șapte soldați, într-o ambuscadă. A fost cea mai sângeroasă zi din campania militară a Kievului în estul țării.

Armata ucraineană a lansat o ofensivă împotriva separatiștilor pro-ruși la mijlocul lunii aprilie, însă nu a reușit deocamdată să preia controlul în peste zece orașe și localități din această regiune. Violențele s-au accentuat la începutul acestei săptămâni, spulberând speranțele organizării, duminică, a unor alegeri prezidențiale pașnice.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!