CSM București, buget de un milion de euro!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 mai 2014

533 csm bucuresti

Constantin Căliman, preşedintele CSM Bucureşti, a declarat că bugetul echipei de volei feminin pentru sezonul 2014-2015 va fi de aproximativ un milion de euro, formaţia având ca obiectiv câştigarea campionatului naţional.

Oficialul grupării spune că are deja stabilită o listă cu jucătoare care urmează a fi cumpărate pentru a întări lotul existent: „Deja avem o listă. Am pus la punct o strategie în ceea ce priveşte achiziţiile, suntem interesaţi de patru jucătoare de top din România cu care deja am început discuţiile. Aştept şi de la echipa tehnică să-mi prezinte o listă cu jucătoarele străine, pe care să le mai aducem. Suntem, de asemenea, în discuţii cu Federaţia Cubaneză de Volei şi vom aduce un antrenor secund, care va veni cu o linie completă. Într-o săptămână vom comunica numele jucătoarelor. Bugetul pentru sezonul viitor al echipei de volei fete va fi în jur de un milion de euro. De asta ne şi propunem să luăm titlul naţional şi să ajungem în finala Challenge Cup.”

Constantin Căliman a spus că antrenorul sârb Miroslav Aksentijevici a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu CSM Bucureşti. „Miroslav Aksentijevici a semnat un contract pe două sezoane cu clubul nostru. Suntem foarte bucuroşi şi mulţumiţi în acelaşi timp, pentru că odată cu venirea sa în România, trei jocuri au fost câştigate cu 3-0, ceea ce ne-a motivat să continuăm colaborarea, să punem bazele unui proiect de mare viitor. Scopul lui Miroslav este să facă o echipă competitivă, să jucăm o finală în Cupa Challenge, să câştigăm titlul şi poate în sezonul 2015-2016 să ajungem undeva mai sus, în Final Four. O să vedem ce vom reuşi să facem. În acelaşi tip cu construirea unei echipe de senioare, rolul lui este şi de coordonare din punct de vedere tehnic a Centrului de Copii şi Juniori. Avem acum în jur de 700 de copii, vom încerca din septembrie să dublăm numărul de copii care să facă parte din acest proiect”, a mai spus Căliman.

Miroslav Aksentijevici este încrezător în ceea ce priveşte obiectivele enunțate: „Vreau să mulţumesc pentru că sunt aici, e o plăcere pentru mine. Am venit să ajut echipa, va fi dificil, dar va fi o mândrie pentru noi să jucăm în cupele europene. Sunt convins că vom reuşi să construim aici o echipă respectabilă, că vom reuşi să jucăm volei la un nivel înalt. Promit că voi face tot ce pot pentru a realiza acest lucru. Am încredere că vom reuşi.”

Referitor la ce s-a întâmplat la Târgovişte, unde a fost afişat un baner cu mesaj injurios, Constantin Căliman a spus că este o ruşine pentru sportul românesc. „Ceea ce s-a întâmplat la Târgovişte a fost independent de voinţa noastră. Eu consider că nu prea e corect, unii au escaladat verbal şi prin diverse acţiuni acest conflict. Până la urmă, competiţia e în sală între sportivi, nu văd de ce administraţia locală ar fi trebuit să escaladeze verbal şi comportamental. E o ruşine pentru sportul românesc să se ajungă la afişarea unor banere cu asemenea conţinut. Mesajul în sine este o ofensă adusă sportului din România şi mă întreb dacă primarul şi conducerea CSM Târgovişte ştiau de acest mesaj. Se scrie în comunicatul Jandarmeriei că la un moment dat a apărut un baner. Nu a fost teleportat acolo. Cineva s-a chinuit, a fost legat acolo”, a mai spus Căliman.

CSM Bucureşti a câştigat cu scorul general de 3-2 partidele cu CSM Târgovişte, în finala pentru locurile 5-6 ale campionatului de volei feminin, şi va juca în Challenge Cup.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!