CSM București-Dinamo, finala campionatului

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 mai 2016

629 csmCSM Bucureşti a învins luni, în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naţionale masculine de handbal, cu 38-26, echipa Potaissa Turda şi s-a calificat în finală unde va întâlni pe Dinamo Bucureşti, care a trecut cu scorul de 2-0 la general de Politehnica Timişoara.

CSM Bucureşti a început perfect meciul trei din semifinala cu Potaissa Turda şi a condus cu 6-0 după primele 8 minute, graţie unei evoluţii de excepţie a portarului Ionuţ Iancu. Până la pauză, echipa antrenată de Zvonko Shundovski a păstrat diferenţă de şase goluri şi avea 21-15.

Oaspeţii nu au dat semne de revenire nici în partea a doua a jocului. CSM Bucureşti s-a distanţat la 10 goluri, scor 31-21, în minutul 43, iar semifinala era jucată. S-a terminat 38-26 pentru câştigătoarea Cupei României, care se va confrunta în finala Ligii Naţionale masculine de handbal cu Dinamo Bucureşti, formaţie care a trecut în penultimul act de Politehnica Timişoara.

Cel mai bun marcator pentru bucureşteni a fost Sasa Marijanac, cu șapte goluri, urmat de interul dreapta, spaniolul Javier Humet, cu șase reuşite. De la Potaissa Turda s-a remarcat Ionuţ Rotaru, cu șase goluri şi Cristian Adomnicăi, cu cinci reuşite.

Primul meci al finalei cu Dinamo este vineri, la ora 20:45, în Ştefan cel Mare. Titlul se va decide după sistemul cel mai bun din trei jocuri.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!