CSM București nu renunță

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 octombrie 2014

556 csm bucurestiComisia de Apel, instanţă finală din handbalulul românesc, a decis să omologheze cu 0-10 partida CSM Bucureşti-SCM Craiova şi să dea un punct penalizare pentru gazde, ca urmare a faptului că echipa nu a avut antrenori pe banca tehnică. Formaţia a avut însă tehnicienii la joc, dar nu au fost lăsaţi să stea pe banca tehnică pentru n-au avut ecusoanele la startul întâlnirii.

CSM Bucureşti a decis să atace în primă fază printr-un Apel extraordinar la Consiliul de Administraţie, bazându-se pe faptul că vechiul Statul al FRH este încă în vigoare până la o decizie a Tribunalului. Forul de conducere al FRH s-a reunit, în frunte cu preşedintele în exerciţiu, Alexandru Dedu, care a părăsit o zi Spitalul Floreasca pentru a fi prezent. Consiliul de Administraţie a decis că nu mai are competenţa de a analiza cazuri care au trecut pe la Comisia de Apel.

Directorul general al echipei, Constantin Căliman, nu este deloc mulțumit de această decizie. “Ne-au expediat foarte repede. Ne-au comunicat că nu vor să încalce cutuma. Nerespectarea legislaţiei şi a Statutului se pedepseşte. Ne îndreptăm către Ministerul Tineretului şi Sportului şi către toate forurile internaţionale. Federaţia nu se conduce după cutume, ci după Statut şi Regulamente. Aşteptăm decizia scrisă, iar apoi vom ataca pe toate căile”, a anunţat el.

Mai mult, el a precizat că echipa CSM Bucureşti va demara şi alte acţiuni în acest caz. “Nu poţi să spui ca preşedinte al Federaţiei Române de Handbal că <<aveţi dreptate, meritaţi punctele înapoi, dar avem o cutumă şi nu putem schimba decizia>>. Astfel, am mari îndoieli în capacitatea preşedintelei şi a membrilor CA de a conduce handbalul românesc, de a produce schimbările pe care le-au promis. În concluzie, vom demara o şedinţă extraordinară a Adunării Generale pentru a da un vot de blam, poate suspendăm actualul Consiliu de Administraţie, dar şi preşedintele”, a spus Constantin Căliman.

Oficialul CSM Bucureşti a mai anunțat că va ajunge inclusiv la ministrul Gabriela Szabo, iar apoi la instanţele EHF şi IHF. “Cu siguranţă că, prin apelul nostru la EHF, handbalul românesc nu va fi privit foarte bine. Cât priveşte campionatul, cu siguranţă că se mai pot întâmpla încă multe, ne vom bate cu HCM Baia Mare pentru titlu, dar este incorect ce s-a întâmplat. Din cauza unui carton să pierdem patru puncte”, a concluzionat el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!