CSM București a sesizat poliția

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 septembrie 2014

550 csm bucurestiCSM Bucureşti a depus plângere la poliţie după meciul cu SCM Craiova, câştigat cu 28-16, după ce ecusoanele antrenorilor au dispărut. Oficialii clubului din capitală susţin că acest caz poate fi încadrat la forţă majoră, iar federaţia nu are de ce să schimbe rezultatul din teren, aşa cum a solicitat SCM Craiova.

Mette Klit şi Adrian Vasile au fost opriţi să stea pe banca tehnică a echipei pentru că n-au avut la dispoziţie ecusoanele FRH. SCM Craiova şi-a susţinut cauza invocând art. 2.2 din regulamentul de desfăşurare, în care se precizează că la competiţiile oficiale din Liga Naţională, prezenţa pe bancă a unui antrenor cu contract este obligatorie. Echipa care nu respectă această cerinţă poate pierde jocul cu 10-0, dar este penalizată şi cu un punct în clasament.

„Curios este faptul că oficialii de la Craiova s-au sesizat înainte de partidă că nu sunt ecusoanele. Cum de s-au sesizat aşa de rapid şi au achitat imediat şi contestaţia? Nu bănuiesc pe nimeni că s-au furat ecusoanele, este treaba poliţiei să ancheteze acest lucru. Organizatorul de competiţii mi-a spus că a avut ecusoanele la el la şedinţa tehnică, a lăsat poşeta cu toate documentele pe masă pentru a fi completată foaia de joc, iar apoi a ieşit afară. Nu avea nimeni interes de la noi să facă gafa asta. Chiar personal m-am asigurat înainte de meci că totul este ok, după ce am luat acel cartonaş roşu cu CSM Ploieşti suflăm şi în iaurt”, a spus Constantin Căliman, preşedintele CSM Bucureşti.

„Au camere de luat vederi în sală, se poate vedea tot ce s-a întâmplat în încăperea în care a avut loc şedinţa tehnică. În respectiva sală au fost tot timpul reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, medici, trei persoane din partea CSM Bucureşti. Iar ecusoanele nu le-am văzut în niciun moment. Organizatorul lor nici nu ştia pe unde îi este borseta. Eu nu dau geanta de pe umăr niciodată, personal scot actele şi le aşez la completarea unei foi de joc. Ei au greşit până şi foaia de joc. Au scris pe tabel 23 de handbaliste, dar pe foaie nu încap decât 16. Când fata care a completat foaia a ajuns la a 16-a jucătoare şi-au dat seama că nu mai este loc”, spune Tanţa Florescu, organizatorul de competiții al Craiovei.

Cazul va fi analizat de Comisia de Competiţii a FRH, aceasta urmând să comunice în cel mai scurt timp decizia sa, probabil bazată și pe cercetările efectuate de polițiști.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!