CSM dă OK-ul pentru numirea lui Horodniceanu la șefia DIICOT

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 mai 2015

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis președintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, au declarat reprezentanții CSM. Conducerea CSM a trimis, luni, Administrației Prezidențiale înregistrarea audio-video a ședinței, dar și documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabilă a lui Horodniceanu. De altfel, acestea se află publicate și pe site-ul consiliului.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma ședinței în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul justiției la șefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum și documentele avute în vedere în adoptarea hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil. Potrivit reprezentanților CSM, stenogramele ședinței nu au fost trimise, întrucât acestea nu se mai realizează din 2011, când s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.

Administrația Prezidențială a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că, prin adresa nr. 3/23548/05 mai 2015, ministrul justiției, Robert Marius Cazanciuc, a înaintat președintelui României propunerea de numire în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

„În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma ședinței Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, ședință în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul justiției, precum și documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secției pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se preciza în comunicatul transmis de Președinție.

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 6 mai, președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presă al MJ.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!