CSM, în Final Four

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 aprilie 2016

625 csmCampioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, după victoria, scor 29-28, în manşa retur din sferturile competiţiei, cu Rostov Don, din Rusia. Ana Paula Rodrigues a fost cea mai bună marcatoare pentru CSM Bucureşti, cu șapte goluri.

În partida tur disputată în România, CSM Bucureşti a învins cu 26-25. Handbalistele antrenate de danezul Kim Rasmussen, au început în forţă meciul din Rusia şi conduceau cu o diferenţă de patru goluri, 7-3, după numai 10 minute de joc, moment în care tehnicianul lui Rostov, danezul Ian Leslie a solicitat time-out. Jocul campioanei Rusiei nu s-a îmbunătăţi şi la pauză, CSM Bucureşti a avut un avantaj de cinci goluri, 16-11.

În repriza secundă, tot CSM Bucureşti s-a aflat la conducerea jocului şi a menţinut o diferenţă constantă de șapte goluri până în ultimul sfert de oră. Rostov Don a dat semne de revenire pe final, însă a fost prea târziu pentru a întoarce rezultatul în favoarea sa şi CSM Bucureşti s-a impus cu 29-28 şi biletele pentru Final Four-ul de la Budapesta, din 7-8 mai.

Brazilianca Ana Paula Rodrigues a fost cea mai bună marcatoare pentru CSM Bucureşti, cu șapte goluri, urmată de Isabelle Gullden, cu 6 reuşite. Ekaterina Ilina s-a evidenţiat de la Rostov Don, cu opt goluri.

În noul format al Ligii Campionilor, va fi primul Final Four la care va participa o echipă din România. Ultima formaţie din ţara noastră care a ajuns între cele mai bune patru echipe ale Europei a fost Oltchim Râmnicu Vâlcea, în urmă cu 3 ani, când formaţia antrenată de danezul Jakob Vestergaard a fost eliminată de formaţia maghiară, ETO Gyor.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!