CSM merge înainte

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2015

596 oprescuClubul aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului București, CSM București, a emis un comunicat de presă prin care spune că activitatea grupării sportive nu va fi afectată de arestarea primarului Sorin Oprescu pentru luare de mită.

„Dat fiind faptul că CSM București este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, finanțată de Primăria Municipiului București, evenimentele ultimelor zile aduc semne de întrebare asupra continuității și stabilității clubului. Vă asigurăm pe această cale că aceste întâmplări nefericite nu vor afecta clubul, sportivii și copiii înscriși în acest proiect. Ar fi păcat să se întâmple ceva în acest sens, mai ales că în ultimul an am demonstrat că investițiile în sportul bucureștean au meritat, iar Bucureștiul se poate mândri cu rezultatele obținute”, se arată în comunicatul semnat de directorul general al CSM București, Constantin Căliman.

Oficialul grupării îndeamnă la liniște și echilibru pentru ca echipele de handbal să poată înregistra rezultate bune în competițiile europene: „Consiliul General și primarul Sorin Oprescu au sprijinit crearea unui club sportiv puternic, iar strategia comună a fost cea de a deveni o pepinieră pentru sportul românesc, de a avea un număr cât mai mare de copii și juniori și de a obține rezultate notabile în planul performanței sportive. Nu avem nimic de ascuns, vrem doar să mergem pe drumul pe care ni l-am propus, mai ales că este un an competițional dificil în handbal, cu jocuri în competiții europene, atât la fete, cât și la băieți, iar noi ne așteptăm la rezultate frumoase! Așadar, avem nevoie de liniște și echilibru, de sprijinul bucureștenilor, atât în arenele sportive, cât și în afara lor și dorim să ne bucurăm împreună pentru realizările noastre comune, iar presa ne poate susține în acest demers!”

Clubul Sportiv Municipal București a fost înființat în anul 2007 de Consiliul General al Municipiului București, iar în ultimii doi ani a devenit o structură sportivă complexă, cuprinzând mai multe secții sportive: atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, șah și volei.

Organizatoric, CSM București are 4.917 sportivi din care 4.699 copii și juniori, 78 tineret și 140 seniori.

Clubul Sportiv Municipal București va primi din fondul de rezervă al Consiliului General al Municipiului București (CGMB) aproape un milion de euro pentru susținerea financiară a echipei de handbal feminin, care are nevoie de acești bani în contextul participării în Liga Campionilor. Consiliul General al Municipiului București a votat, la 1 septembrie, alocarea sumei de 4,3 milioane de lei, adică aproximativ un milion de euro, din fondul de rezervă către CSM București. Consilierii au votat susținerea financiară a clubului sportiv la solicitarea primarului Sorin Oprescu.

Echipa CSM București va evolua în grupa B a Ligii Campionilor cu deținătoarea trofeului, Buducnost (Muntenegru), IK Sävehof (Suedia) și MKS Lublin (Polonia). CSM București are programat primul meci în data de 16 octombrie, pe teren propriu, cu MKS Lublin.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită, iar magistrații Tribunalului București au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliției Capitalei. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel București.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!